Την περασμένη Κυριακή στη Γκασκώβη η Λόρα Μιούιρ έτρεξε σε μια μικτή κούρσα 3.000 μέτρων για το πρωτάθλημα Σκωτίας. Στον πρώτο αγώνα της μέσα στο 2018 ήταν εντυπωσιακή, ρίχνοντας κατά 2 δευτερόλεπτα το χρόνο που της είχε χαρίσει πέρσι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Βελιγράδι το χρυσό μετάλλιο. Ολοκλήρωσε τον αγώνα με 8:37.21 τρέχοντας ανάμεσα σε άνδρες αθλητές και τα πήγε περίφημα. Ήταν φυσικά πρώτη στις γυναίκες και συνολικά 5η στη γενική κατάταξη και μάλλον τη βοήθησε ο ρυθμός που έδωσαν οι άνδρες της κούρσας. Τον Μάρτιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ θα είναι ακόμα πιο γρήγορη. Αυτό υποσχέθηκε.

Η Σκωτσέζα δρομέας ζει για τον αθλητισμό, αλλά δεν είναι όλη η ζωή της ο αθλητισμός και ο στίβος. Υπάρχουν κι άλλα ενδιαφέροντα όπως η επιστήμη της. Σπουδάζει κτηνιατρική, βρίσκεται στο τελευταίο έτος των σπουδών της, δίνει εξετάσεις τον Μάιο και αυτός είναι ο λόγος που δεν θα συμμετάσχει στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στη Χρυσή Ακτή της Αυστραλίας τον προσεχή Απρίλιο, μετά το Παγκόσμιο κλειστού.

Παρότι δέχεται πιέσεις για να αγωνιστεί, παραμένει πιστή στον δικό της προγραμματισμό και πλάνο. «Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε πριν χρόνια και ήξερα ότι δεν πρόκειται να τρέξω εκεί», είπε η Μιούιρ στο BBC της Σκωτίας, προσθέτοντας πως «δεν υπήρχε περίπτωση να συνδυαστεί το τελευταίο έτος της κτηνιατρικής με τους αγώνες, διότι υπάρχουν διαδικασίες που πρέπει να τρέξουν. Θα είναι δύσκολο για μένα, γιατί πάντα θέλεις να τρέχεις όσο πιο πολύ μπορείς. Αν γίνονταν οι αγώνες λίγο πιο κοντά ίσως να αγωνιζόμουν, αλλά η Αυστραλία είναι πολύ μακριά για μένα».

Το 2017 ήταν για τη Μιούιρ εξαιρετική χρονιά. Ρεκόρ Μεγάλης Βρετανίας στα 5.000μ., δύο χρυσά μετάλλια στο Βελιγράδι, τέταρτη θέση στα 1.500μ. και έκτη θέση στα 5.000μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου δεν είναι και λίγα επιτεύγματα.

Η Μιούιρ προετοιμάζεται για το Μπέρμιγχαμ και το πτυχίο της και περιμένει πως και πως να τρέξει και πάλι μπροστά στους συμπατριώτες της, αν και ακόμα δεν έχει αποφασίσει αν θα τρέξει και στο 1500αρι και στα 3.000 μέτρα, όπως πέρσι στο Βελιγράδι.