Δύο ημέρες αγώνων. Οχτώ χώρες. Τριάντα τέσσερα αγωνίσματα. Περισσότερα από δύο εκατομμύρια δολάρια σε έπαθλα. Εκατό χιλιάδες εισιτήρια διαθέσιμα. Λονδίνο. Το Παγκόσμιο Κύπελλο στίβου έρχεται τον Ιούλιο.

Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές των οχτώ κορυφαίων χωρών στον παγκόσμιο στίβο βάσει του ranking της IAAF θα συγκεντρωθούν στο Λονδίνο, 14 και 15 Ιουλίου, για ένα διήμερο αποθέωσης του στίβου.

Το Athletics World Cup είναι μια ακόμα καινοτομία της IAAF προκειμένου να κάνει τον στίβο ακόμα πιο ελκυστικό στον κόσμο και τι καλύτερο από την δημιουργία ενός – επί της ουσίας – «συμπυκνωμένου» Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, στο οποίο συμμετέχουν αθλητές από τις πιο δυνατές χώρες στον κλασικό αθλητισμό.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν και το πρόγραμμα του διημέρου και πλέον οι Λονδρέζοι ετοιμάζονται για ακόμα ένα sold out, όπως έκαναν πέρσι το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Στίβου θα συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες από τις εξής χώρες: Ηνωμένες Πολιτείες, Μ. Βρετανία, Κίνα, Τζαμάικα, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου μόνο βράδυ. Θα γίνουν όλα τα αγωνίσματα του στίβου, καθώς και όλες οι σκυτάλες.

Το πρόγραμμα/Σάββατο 14 Ιουλίου

Επί κοντών Γυναικών
Σφυροβολία Γυναικών
Τριπλούν Ανδρών
Σφαιροβολία Ανδρών
400μ. εμπόδια Γυναικών
Δισκοβολία Ανδρών
400μ. Γυναικών
200μ. Ανδρών
110μ. εμπόδια Ανδρών
Μήκος Γυναικών
1.500μ. Γυναικών
Ύψος Ανδρών
800μ. Ανδρών
100μ. Γυναικών
Ακοντισμός Γυναικών
4×400μ. Γυναικών
4×100μ. Ανδρών

Κυριακή 15 Ιουλίου

Επί κοντώ Ανδρών
Σφυροβολία Ανδρών
Τριπλούν Γυναικών
Σφαιροβολία Γυναικών
400μ. Ανδρών
Δισκοβολία Γυναικών
400μ. εμπόδια Ανδρών
200μ. Γυναικών
100μ. εμπόδια Γυναικών
Μήκος Ανδρών
1.500μ. Ανδρών
Ύψος Γυναικών
800μ. Γυναικών
100μ. Ανδρών
Ακοντισμός Ανδρών
4×100μ. Γυναικών
4×400μ. Ανδρών

Θα μοιραστούν περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια σε έπαθλα για τους νικητές, ενώ αρχηγοί των ομάδων για όλα τα κράτη θα είναι γυναίκες με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τότε που η γυναίκα στο Ηνωμένο Βασίλειο απέκτησε δικαίωμα ψήφου.

Θα διατεθούν 100.000 εισιτήρια για το διήμερο. Τα παιδιά πληρώνουν 10 λίρες, μια τετραμελής οικογένεια πληρώνει 100 λίρες.

Συνολικά θα δοθούν 102 μετάλλια και φυσικά η χώρα που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους θα κατακτήσει το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Βλέποντας τις οχτώ χώρες του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου να κερδίζουν 41 μετάλλια, 12 εκ των οποίων χρυσά, στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Μπέρμιγχαμ, σημαίνει ότι είμαστε μπροστά σε ένα φανταστικό αθλητικό γεγονός τον Ιούλιο», επεσήμανε ο διευθυντής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Νιλς ντε Βος και πρόσθεσε: «Το ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι επικεντρωμένο στις ομάδες – και όχι στα άτομα – κάθε αγώνισμα είναι το ίδιο ανταγωνιστικό με το επόμενο και κάθε θέση παίζει τον ρόλο της στην τελική κατάταξη της κάθε χώρας. Αυτό είναι το πολύ σημαντικό με το Παγκόσμιο Κύπελλο».