Στον πρώτο φετινό του αγώνα έκανε 6.37 στα 60 μέτρα καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ του Μορίς Γκριν, όμως αυτή η επίδοση δεν επικυρώθηκε από την IAAF για… τυπικούς λόγους και έτσι αποτελεί απλά ρεκόρ των ΗΠΑ. Ο Κρίστιαν Κόλμαν, ωστόσο, αποκάλυψε στην ιστοσελίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας γιατί λατρεύει το σπριντ.

Ο Αμερικανός αθλητής, δεύτερος στο Λονδίνο το καλοκαίρι μπροστά από τον Γιουσέιν Μπολτ εξήγησε πως «από τα έξι μου χρόνια, όταν ξεκίνησα να τρέχω σπριντ στην Ατλάντα, μου άρεσε πάρα πολύ. Από την πρώτη μου κούρσα, όταν τερμάτισα δεύτερος πίσω από ένα παιδί δύο χρόνια μεγαλύτερό μου, ήξερα ότι είμαι γρήγορος. Τότε βέβαια είχα μπερδευτεί με τους διαδρόμους και κατέληξα να τρέχω πίσω από τον συναθλητή μου! Οι γονείς μου είναι αθλητές και προέρχονται από αθλητικές οικογένειες. Ο πατέρας μου ήταν εθελοντής προπονητής στο Κόλετζ Παρκ (στην Ατλάντα) και σίγουρα έχει επίδραση πάνω μου ως προς το ότι πρέπει να δουλεύω σκληρά».

Στα 21 του χρόνια θεωρείται ο επόμενος σπουδαίος σπρίντερ των Αμερικανών. «Λατρεύω το σπριντ, το να μαθαίνω πώς θα τρέχω πιο γρήγορα, το να είμαι μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, να ταξιδεύω σε διαφορετικά μέρη, να τρέχω γρήγορα και να κερδίζω», επεσήμανε ο Κόλμαν, προσθέτοντας πως «μου αρέσει το ότι στο τρέξιμο όλα εξαρτώνται από σένα. Αν είσαι σε ένα ομαδικό άθλημα, μπορεί να είσαι πραγματικά πολύ καλός, αλλά όχι απαραίτητα στην καλύτερη ομάδα. Στον στίβο είναι πιο απόλυτα τα πράγματα. Όποιος είναι ο πιο γρήγορος στον αγώνα κερδίζει το χρυσό. Αυτό μου αρέσει στον στίβο».

Μέσω του σπριντ ο Κόλμαν έχει ήδη αρχίσει να βλέπει καινούρια πράγματα ταξιδεύοντας. «Το απολαμβάνω, γιατί ταξιδεύοντας γνωρίζω νέα μέρη, συναντώ και συναναστρέφομαι με πολλούς ανθρώπους. Ο στίβος είναι άθλημα διαδεδομένο παγκοσμίως, όλοι μπορούν να έχουν σχέση με τον στίβο, ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής. Μου αρέσει που συλλέγω εμπειρίες από διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς και αυτό θέλω να κάνω και το 2018».

Το σπριντ απαιτεί προπόνηση σώματος και μυαλού 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες τη βδομάδα και για τον Κόλμαν «είναι πολύ σημαντικό να βλέπω όλη αυτή τη σκληρή δουλειά και τη προσπάθεια να ανταμείβονται. Το πιο σημαντικό από όλα για μένα είναι οι μεγάλες κούρσες. Μου αρέσει πολύ να τρέχω σε μεγάλες κούρσες, μπροστά σε πολυπληθές κοινό, όπου η πίεση είναι μεγάλη. Γεννήθηκα για να κάνω αυτό. Το να τερματίζω πρώτος είναι απλά το κερασάκι στη τούρτα».