Η Μένα Τζόουνς είναι φοιτήτρια στο Τμήμα Κοσμηματοποιίας του πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ. Εμπνεύστηκε να αποτυπώσει τρία από τα πιο συμβολικά κτίρια της πόλης σε χρυσό, ασήμι και χαλκό, κέρδισε το διαγωνισμό που διοργάνωσε η Οργανωτική Επιτροπή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου και έτσι «γεννήθηκαν» τα μετάλλια της διοργάνωσης.

Φοιτητές του Birmingham City University School Of Jewellery «προκλήθηκαν» να δημιουργήσουν τα μετάλλια της διοργάνωσης, ο καθένας με βάση την έμπνευση του και η δευτεροετής Μένα Τζόουνς ήταν αυτή που γοήτευσε περισσότερο τους διοργανωτές με το δημιούργημά της.

Στα τρία μετάλλια απεικονίζονται σήματα κατατεθέν του Μπέρμιγχαμ: Το ιστορικό Town Hall στην πλατεία Βικτόρια, το κτίριο Selfridges και η νέα Βιβλιοθήκη της πόλης, η μεγαλύτερη δημόσια βιβλιοθήκη στην Ευρώπη.

«Είμαι ενθουσιασμένη που το δικό μου σχέδιο επιλέχθηκε και δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι κορυφαίοι αθλητές του κόσμου θα το φορέσουν όταν κερδίσουν τους αγώνες τους τον Μάρτιο», είπε περιχαρής η νικήτρια του διαγωνισμού, εξηγώντας ακόμα ότι «ήθελα το μετάλλιό μου να είναι ένα δυνατό αντίχτυπο του Μπέρμιγχαμ και να διαφαίνεται άμεσα τι μπορεί να προσφέρει η πόλη. Ήθελα να σχεδιάσω ένα μετάλλιο με το οποίο οι αθλητές να συνδέονταν με την πόλη του Μπέρμιγχαμ. Το μετάλλιο μου θα είναι μια ανάμνηση της πόλης, θα επιτρέπει στους αθλητές να θυμηθούν την ιδιαίτερη στιγμή που είχαν εδώ».

Ο δήμαρχος του Μπέρμιγχαμ, Ίαν Γουόρντ επεσήμανε πως «σαν οικοδεσπότης αυτού του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος, είναι πολύ μαντικό για μας να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και να προβάλλουμε το Μπέρμιγχαμ και έχοντας αυτά τα μετάλλια που δημιουργήθηκαν από το τμήμα της κοσμηματοποιίας του πανεπιστημίου μας, επιλέγοντας ένα σχέδιο που αποτυπώνει τέλεια τον υπέροχο συνδυασμό της παλιάς και νέας αρχιτεκτονικής του κέντρου της πόλης, το καταφέρνουμε».