Της Ελεονώρας – Παρασκευής Ρωσιάδου

Το 2016 ήταν μία από τις καλύτερες χρονιές της τελευταίας δεκαετίας για τον ελληνικό στίβο και ο Γυμναστικός Σύλλογος Κηφισιάς έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης. Άλλωστε οι αριθμοί στο άθλημα του στίβου ποτέ δε λένε ψέματα. Κορυφαίος για το 2016, ο σύλλογος των βορείων προαστίων για πρώτη φορά στην 32χρονη ιστορία του.

Ο σύλλογος της Κηφισιάς κατάφερε να αφήσει πίσω του, 340 σωματεία, έχοντας 300 ενεργούς αθλητές και αθλήτριες μεταξύ των οποίων και έναν κάτοχο κορυφαίας επίδοσης όλων των εποχών.

Μετά από 32 χρόνια σταθερής ανοδικής πορείας στον κλασικό αθλητισμό και με βασικά εφόδια τη μεγάλη αγάπη των μελών του για τον στίβο και την άρτια οργάνωση, ο κορυφαίος γυμναστικός σύλλογος της χώρας επιστρέφει δριμύτερος για τη νέα σεζόν.

Ο Γ.Σ. Κηφισιάς έχοντας ολοκληρώσει την καλύτερη περίοδο της ιστορίας του, όχι μόνο εξαιτίας της συνολικής βαθμολογίας και τον τίτλο του πρωταθλητή συλλόγου, αλλά και μέσα από εξαιρετικές εμφανίσεις των …παιδιών του σε Ολυμπιακούς, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, έθεσε τον πήχη ψηλότερα και συνεχίζει για το 2017.

Γ.Σ. Κηφισιάς
Γ.Σ. Κηφισιάς | photo: angelos zymaras

Διανύοντας δυο διαφορετικές φάσεις από την ίδρυση του συλλόγου το 1984 έως το 1992 και την ανάπτυξη των ακαδημιών, έχει μυήσει όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στο άθλημα, για να ακολουθήσει η περίοδος ενίσχυσης της αγωνιστικής του οντότητας και η σημερινή θέση στην κορυφή. Με τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, το παζλ της επιτυχίας συμπληρώνουν τα κομμάτια των προπονητών και της έμπειρης διοίκησης.

Γ.Σ. Κηφισιάς
Γ.Σ. Κηφισιάς | photo: angelos zymaras

Σε ένα αγώνα στον τομέα διοίκησης ο γενικός αρχηγός Βασίλης Φίλιππας, με τον Αντώνη Τσατσαρώνη, τον Βασίλη Αρμάο, τον Γιώργο Κατσικογιάννη, τον Γιώργο Χάιδο, τον Γιώργο Κουφίδη, τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο, τον Λευτέρη Νικολιδάκη, την Κωνσταντίνα Γαλανάκη ως εφόρους και τον Γιάννη Σιώμο πρόεδρο, διεκδικούν από τις θέσεις τους το καλύτερο αποτέλεσμα.

Έχοντας αναδείξει και εξελίξει ταλέντα όπως η πρωταθλήτρια των 100μ. εμποδίων Ελισάβετ Πεσιρίδου (6η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ), ο κορυφαίος όλων τον εποχών στους παίδες παγκοσμίως στο επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλής, ο πρωταθλητής του μήκους Δημήτρης Διαμαντάρας, η πρωταθλήτρια του ύψους Τατιάνα Γκούσιν αλλά και πολλά ακόμα ονόματα, η στιβική οικογένεια της Κηφισιάς θα ξεκινήσει εμφανίσεις από τον κλειστό με απώτερο στόχο τον ανοιχτό, για να λάμψει ξανά διά της παρουσίας της.

Γ.Σ. Κηφισιάς

Διατηρώντας σταθερά τα θεμέλια της επιτυχίας ενισχύοντας φυτώρια και υποδομές, ο Γ.Σ. Κηφισιάς μέσα από τις ατομικές επιτυχίες ετοιμάζεται για νέα ουσιαστική δράση, επιβεβαιώνοντας τη θέση του στην κορυφή. Για όσους ενδιαφέρονται να ενταχθούν στη δυναμική της ομάδας δεν έχουν παρά να επισκεφτούν το Ζηρίνειο στάδιο ή την ηλεκτρονική σελίδα
http://gskifissias.gr/

Γ.Σ. Κηφισιάς
Γ.Σ. Κηφισιάς

Ξεκινώντας από το αγωνιστικό τμήμα, τα ονόματα που πλαισιώνουν το προπονητικό τιμ με τις εξειδικευμένες γνώσεις τους, είναι:

Δημήτρης Σιούντρης (οριζόντια άλματα) Τριαντάφυλλος Παπαευαγγέλου (δρόμοι) Βασίλης Μεγαλοοικονόμου (επί κοντώ) Γιώργος Κουκουβιτάκης (άλματα-δρόμοι) Ιωάννα Σιώμου (ύψος-εμπόδια), με το Χρύσανθο Καρούζο στο προαγωνιστικό τμήμα και τις Ντόρα Φίλιππα και Ζωή Τσατσαρώνη στις ακαδημίες. Το ρόστερ συμπληρώνουν οι συνεργάτες προπονητές Χρήστος Παπαχρήστος (αποστάσεις) και Νίκος Λουκόπουλος (ρίψεις).