Κατερίνα Στρεφανίδη / Νικόλ Κυριακοπούλου – φωτο Άγγελος Ζυμάρας

Η Κατερίνα Στρεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου έκαναν το ένα, δύο στο επί κοντώ και πέτυχαν κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν, να χαρίσουν στη χώρα μας τα δύο πρώτα μετάλλια.

Κατερίνα Στρεφανίδη / Νικόλ Κυριακοπούλου – φωτο Νίκος Καρανικόλας

Οι δύο αθλήτριες βρέθηκαν σε εκπληκτική ημέρα και κατάφεραν να κάνουν αυτό που έμοιαζε ως το ιδανικό σενάριο, πριν την έναρξη του αγώνα: κατέκτησαν μετάλλιο. Αμφότερες κυμάνθηκαν σε υψηλά αγωνιστικά επίπεδα και ξεπέρασαν τον εαυτό της. Η Στεφανίδη αναδείχθηκε νικήτρια με 4,85 μ. ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση φέτος στην Ευρώπη και το δικό της ρεκόρ αγώνων, ενώ η Κυριακοπούλου ξεπέρασε τα 4,80 μ., που αποτελεί φετινό της ρεκόρ.

Κατερίνα Στρεφανίδη / φωτο Νίκος Καρανικόλας

Η Στεφανίδη επέλεξε να ξεκινήσει τον αγώνα της στα 4,65 μ. με έγκυρο άλμα και συνέχισε δίχως απώλειες στα 4,75 μ. και 4,80 μ. και με την τρίτη τα 4,85 μέτρα.

Κατερίνα Στρεφανίδη / φωτο Άγγελος Ζυμάρας

Η αθλήτρια μας, αφού εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο επέλεξε να δοκιμάσει στα 4,96 μ., προκειμένου να βελτιώσει την κορυφαία επίδοση στον κόσμο. Η Στεφανίδη κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πριν δύο χρόνια στο Άμστερνταμ και να διατηρήσει το αήττητο σε μεγάλες διοργανώσεις στον ανοιχτό στίβο, από το 2016 έως και σήμερα.
Παράλληλα με την εμφάνιση της αυτή επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά πως είναι αθλήτρια αγώνων.

Νικόλ Κυριακοπούλου / φωτο Άγγελος Ζυμαρας
Νικόλ Κυριακοπούλου / φωτο Άγγελος Ζυμαρας

Για την Κυριακοπούλου η σημερινή παρουσία στο βάθρο των νικητριών έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού είναι το πρώτο μετά την γέννηση της κόρης. Η έμπειρη αθλήτρια κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να επανέλθει σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και να πανηγυρίσει το ασημένιο μετάλλιο με το εξαιρετικό 4,80 μέτρα.

Νικόλ Κυριακοπούλου / φωτο Άγγελος Ζυμαρας

Η επίδοση της Κυριακοπούλου είναι φετινό ρεκόρ και η καλύτερη από τo 2016, την τελευταία χρονιά, που ξεπέρασε τα 4,80 μέτρα.

Νικόλ Κυριακοπούλου / φωτο Άγγελος Ζυμαρας
Νικόλ Κυριακοπούλου / φωτο Άγγελος Ζυμαρας
Νικόλ Κυριακοπούλου / φωτο Άγγελος Ζυμαρας

Η Κυριακοπούλου κατέκτησε το δεύτερο μετάλλιο της στη διοργάνωση, αφού ήταν τρίτη το 2012 στο Ελσίνκι. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά, που η χώρα μας έχει δύο αθλήτριες στο βάθρο των νικητριών σε μεγάλη διοργάνωση, ωστόσο είναι η πρώτη που η χώρα μας εξασφαλίζει τα δύο πρώτα μετάλλια. Στεφανίδη και Κυριακοπούλου απέδειξαν για μια ακόμη φορά πως έχουν τη δική τους ιστορία στο αγώνισμα, πως διαθέτουν ψυχή και πείσμα και φυσικά την εργατικότητα που απαιτείται προκειμένου να παραμείνουν για τόσα χρόνια στην κορυφή.

Κατερίνα Στρεφανίδη / φωτο Άγγελος Ζυμάρας

Η χώρα μας κατέκτησε το δεύτερο χρυσό της μετάλλιο στη διοργάνωση και το τρίτο στο σύνολο. Είναι η πρώτη φορά από το 2002 και τους αγώνες του Μονάχου, που η Ελλάδα κατακτά περισσότερα από ένα χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση.