Χαίρεται όταν αγωνίζεται, του αρέσει όταν βρίσκεται σε μεγάλες διοργανώσεις, νιώθει ευτυχισμένος όταν είναι ανάμεσα σε κορυφαίους άλτες στον κόσμο. Όλα αυτά δικαιολογούνται για τον μόλις 18 ετών (γεννημένος στις 20 Οκτωβρίου του 1999) Εμμανουήλ Καραλή, αλλά αρχίζει- με την καλή έννοια- να τρομάζει τους αντιπάλους του.

Εμμανουήλ Καραλής / φωτο Άγγελος Ζυμάρας

Ο εκπληκτικός μικρός, μπήκε δειλά δειλά από πέρσι στην ελίτ του κόσμο στο επί κοντώ ανδρών και τώρα «απειλεί» ακόμη και μετάλλιο. Δεν είναι υπερβολή. Την Κυριακή το απόγευμα στην Arena έκανε τον αγώνα της ζωής του, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος- φυσικά ως τώρα μέχρι να έρθει ο επόμενος- και ανέβηκε στην 5η θέση στον κόσμο.

Εμμανουήλ Καραλής / φωτο Άγγελος Ζυμάρας

Μια μεγάλη επιτυχία για τον νεαρό, την οποία συνδύασε με εξαιρετική επίδοση. Πέρασε τα 5,80μ. και έσπασε το ατομικό του ρεκόρ και το πανελλήνιο ρεκόρ Κ20, που είχε ο ίδιος με 5,78μ., που είχε περάσει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο ΣΕΦ.

Εμμανουήλ Καραλής / φωτο Άγγελος Ζυμάρας

Μόλις, πέρασε τα 5,80μ. το πανηγύρισε σαν μικρό παιδί- είπαμε 18 ετών-, αλλά ξεχάστηκε ότι ήταν στο Μπέρμιγχαμ. Όπως έκανε στο ΣΕΦ, πήγε να αγκαλιάσει τον προπονητή του, αλλά αυτό ήταν αδύνατον στην Arena της βρετανικής πόλης.

Εμμανουήλ Καραλής / φωτο Άγγελος Ζυμάρας

Το χάρηκε και άρχισε πια να σκέφτεται… το επόμενο άλμα που μπορούσε να τον βάλει ακόμη και στα μετάλλια, απέναντι στα θηρία. Προσπάθησε στα 5,85μ., αλλά δεν τα κατάφερε και στη συνέχεια απέτυχε δύο φορές στα 5,90μ. Το σημαντικό είναι πως «τόλμησε» σε τέτοια ύψη σε έναν τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Εμμανουήλ Καραλής / φωτο Άγγελος Ζυμάρας

Το μέλλον του ανήκει…

«Σε αυτόν τον αγώνα έδωσα την καρδιά και τη ψυχή μου. Είμαι ευτυχισμένος, γιατί χάρηκα τον αγώνα. Και να μην έκανα ρεκόρ πάλι θα τον χαιρόμουν. Είναι ο καλύτερος αγώνας που έχω συμμετάσχει. Είμαι ευτυχισμένος. Πέμπτος στον κόσμο είναι πραγματικά απίστευτο. Προσπάθησα και στα 5,85μ., αλλά δεν μου βγήκε αυτή τη φορά. Έκανα όμως πανελλήνιο ρεκόρ, που ήταν και στόχος μου να πάω ψηλότερα. Δεν σκεφτόμουν το βάθρο. Αν ερχόταν και το μετάλλιο θα ήταν καλά. Είμαστε χαρούμενοι με αυτό που έχουμε και συνεχίζουμε. Τώρα θέλω να χαρώ τη νίκη και μετά θα ξεκουραστώ και θα προετοιμαστώ για τον ανοιχτό».

Εμμανουήλ Καραλής / φωτο Άγγελος Ζυμάρας

Τελική κατάταξη:

1 Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) 5,90μ.
2 Σαμ Κέντρικς (ΗΠΑ) 5,85μ.
3 Πιότρ Λίσεκ (Πολωνία) 5,85μ.
4 Κέρτις Μάρσαλ (Αυστραλία) 5,80μ.
5 Εμμανουήλ Καραλής (Ελλάδα) 5,80μ.
– Ράφαελ Χολτζντέπε (Γερμανία) 5,80μ.
7 Κώστας Φιλιππίδης (Ελλάδα) 5,70μ.
– Άρμαντ Ντουπλάντις (Σουηδία) 5,70μ.
9 Μέλκερ Σβαρντ Γιάκομπσον (Σουηδία) 5,70μ.
10 Αξέλ Σαπέλ (Γαλλία) 5,60μ.
11 Τσανγκρούι Σούε (Κίνα) 5,60μ.
12 Τιάγκο Μπραζ (Βραζιλία) 5,60μ.
13 Σκοτ Χιούστον (ΗΠΑ) 5,60μ.
– Πάβελ Βοϊτσιεκόφσκι (Πολωνία) 5,60μ.
15 Σον Μπάρμπερ (Καναδάς) 5,45μ.