Ολυμπιακοί Αγώνες; Ρίο 2016, check! Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού; Λονδίνο 2017, check. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοιχτού; Ζυρίχη 2014, Άμστερνταμ 2016 check. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού; Πράγα 2015, Βελιγράδι 2017 check! Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού; Waiting! Μέχρι την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου το απόγευμα. Η Ελισάβετ Πεσιρίδου «έκλεισε» τους λογαριασμούς που έχει… ανοίξει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο ΣΕΦ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στάθηκε στο βατήρα του τελικού στα 60μ. εμπόδια με ένα μόνο στόχο, να δει το χρονόμετρο να γράφει κάτω από 8.14, όσο και το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού. Αυτό δεν της έκανε το χατίρι, έστω και αν έγραψε 8.11, γιατί αν η κορυφαία μας εμποδίστρια δουλέψει από την αρχή ως το τέλος τα εμπόδια, τότε το χρονόμετρο θα σταματάει εκεί και πολύ πιο κάτω. Η ουσία είναι όμως πως ο στόχος επετεύχθη. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου θα είναι παρούσα σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση και μάλιστα, αυτή που έλειπε από το βιογραφικό της, τη συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού.

Ελισάβετ Πεσιρίδου/ φωτό Νίκος Καρανικόλας

«Πιστή» λοιπόν, σε ένα ακόμη μεγάλο ραντεβού, έχει τώρα τον καιρό να προετοιμαστεί και να ταξιδέψει στο Μπέρμιγχαμ «κυνηγώντας» έναν καλύτερο χρόνο και γιατί όχι ένα καλό πλασάρισμα, που είναι μέσα στις δυνατότητές της. Γι’ αυτό θα τη δούμε το πιο πιθανό και το ερχόμενο Σάββατο να τρέχει στους Βαλκανικούς Αγώνες στην Κωνσταντινούπολη, καθώς θέλει να έχει κούρσες στα πόδια της, αφού βρίσκει ρυθμό και να πάει πιο έτοιμη στη Βρετανία.

Ελισάβετ Πεσιρίδου/ φωτό Νίκος Καρανικόλας

«Συνήθως τρέχω στο επίπεδο που θέλω στην τρίτη μου κούρσα στη σεζόν», είπε αστειευόμενη, αφού κάποιες φορές έβγαινε το όριο την τελευταία στιγμή, αλλά τώρα ήρθε την κατάλληλη. «Είμαι ικανοποιημένη και χαρούμενη από το αποτέλεσμα, ωστόσο ακόμη δεν είμαι στο επίπεδο που θέλω και μπορώ. Έχουμε κάνει κάποιες αλλαγές στο πρώτο εμπόδιο, που νομίζω θα με βοηθήσουν. Πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θέλω να κάνω μία ακόμη κούρσα», είπε μετά τον αγώνα της η πρωταθλήτρια του ΓΣ Κηφισιάς. Να αναφέρουμε πως βελτίωσε τη φετινή της επίδοση που ήταν 8.24 από το διεθνές μίτινγκ στην Καρλσρούη, ενώ το ατομικό της ρεκόρ είναι 8.04 από τον περσινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, στις 19 Φεβρουαρίου και πάλι στο ΣΕΦ. Είναι δεύτερη Ελληνίδα όλων των εποχών, πίσω από την κάτοχο της πανελλήνιας επίδοσης Φλώρας Ρεντούμη (7.91), η οποία συμπτωματικά ήταν και η τελευταία ελληνική παρουσία σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού το 2008 στη Βαλένθια.

Ελισάβετ Πεσιρίδου/ φωτό Νίκος Καρανικόλας

Σε ό,τι αφορά τον τελικό η 26χρονη, που έχει γενέθλια σήμερα, καθώς είναι γεννημένη στις 12 Φεβρουαρίου του 1992, δεν είχε πρόβλημα να πάρει τη νίκη και να φθάσει τις έξι σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα και μάλιστα, ισάριθμες και έγινε η καλύτερη όλων των εποχών, αφού από πέρσι με τις πέντε ήταν μαζί με την Φλώρα Ρεντούμη.

Ελισάβετ Πεσιρίδου/ φωτό Νίκος Καρανικόλας

Στο βάθρο των νικητών στο ψηλότερο σκαλί, με την Νεφέλη Ράμμου να είναι δεύτερη με 8.78 και την Πασχαλίνα Παπαδοπούλου τρίτη με 8.79, επιδόσεις που είναι ατομικά τους ρεκόρ. Τη απονομή έκανε ο παλιός πρωταθλητής Περικλής Ιακωβάκης