Το Athleticsmagazine συνεχίζει να σας κάνει την παρουσίαση των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών που ζουν και γυμνάζονται στο εξωτερικό. Πολλά ελληνόπουλα δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους σε ξένα πανεπιστήμια κυρίως, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ, αλλά και σε χώρες της Ευρώπης. Μιλήσαμε με τους πρωταθλητές και μας έγραψαν για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Το θέμα το ονομάσαμε «Έχεις γράμμα» και σειρά (σ.σ. τυχαία) πήρε ο Άγγελος Βασιλείου…

Το Δίαθλο περιλαμβάνει δρόμο και κολύμπι, το Τρίαθλο την σκοποβολή, το κολύμπι και τον δρόμο και το Μοντέρνο Πένταθλο τα αγωνίσματα κολύμβηση, ιππασία, ξιφασκία, σκοποβολή, ανώμαλος δρόμος. Τι κοινό έχουν τα παραπάνω; Σε όλα διεξάγονται ο στίβος και η κολύμβηση και νικητής βγήκε το πρώτο! Για τον Άγγελο Βασιλείου τα τρία αθλήματα, όχι μόνο τα έκανε, αλλά έφθασε σε υψηλό επίπεδο, κατακτώντας μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις στις κατηγορίες παίδων και εφήβων. Όμως τον κέρδισε ο στίβος και οι μεσαίες αποστάσεις.
Πολυτάλαντος και εξαιρετικός μαθητής ο απόφοιτος του Κολλεγίου Ψυχικού, ο οποίος με «όπλο» τα παραπάνω δοκιμάζει πια τις δυνάμεις του στην Αμερική. Οι εξαιρετικές επιδόσεις του δεν άφησαν «ασυγκίνητα» τα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ και πήρε υποτροφία για το Wake Forest στο Γουίνστον-Σάλεμ στη Βόρεια Καρολίνα.
Φέτος είναι στο δεύτερο έτος και έχει ήδη πια συνηθίσει τον τρόπο ζωής και αναμένει τη φετινή σεζόν τους αγώνες.

Σε αγώνες στις ΗΠΑ με τη φανέλα του πανεπιστημίου του

«Είμαι στο δεύτερο έτος στο Wake Forest University και σπουδάζω θεωρητικά μαθηματικά. Στο πρώτο έτος ήταν προσαρμογής και η αλήθεια είναι έτρεχα πολλούς αγώνες, κυρίως, στον ανώμαλο δρόμο για το πανεπιστήμιο. Σε σχέση με την περσινή σεζόν, φέτος δεν θα κάνω άλλο αγώνα στον ανώμαλο δρόμο. Τρέχω κάποιες κούρσες time trial και Μίλι εντός πανεπιστημίου. Θα προφυλαχτώ και αυτό έχουμε αποφασίσει με τον προπονητή μου. Στην Αμερική γυμνάζομαι με τον John Hayes», μας γράφει ο Έλληνας πρωταθλητής, που στην Αθήνα τον παρακολουθεί ο Χρήστος Παπαχρήστος. Όταν ήταν στο ΣΑΚΑ τον γύμναζε ο Γιάννης Οικονόμου και στη συνέχεια εντάχθηκε στο γκρουπ του Χρήστου Παπαχρήστου στο ΟΑΚΑ. Ήταν τότε που πήρε την απόφαση να ασχοληθεί αποκλειστικά με τις μεσαίες αποστάσεις και μάλιστα, κατάφερε να σημειώσει εξαιρετικές επιδόσεις.

Με τον προπονητή του στην Ελλάδα Χρήστο Παπαχρήστο

Το 2016 έτρεξε τα 1.500μ. σε 3.43.28 σε μίτινγκ στο Νίνοβε του Βελγίου στις 23 Ιουλίου, που ήταν η τρίτη καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα και κορυφαία στους εφήβους και αποτελεί και το ατομικό του ρεκόρ. Την ίδια χρονιά έκανε 1.50.25 στα 800μ. στις 13 Ιουλίου στα Τοφάλεια στην Πάτρα, που ήταν επίσης, η καλύτερη επίδοση στην κατηγορία εφήβων. Στον κλειστό στους Βαλκανικούς Αγώνες στην Κωνσταντινούπολη στις 27 Φεβρουαρίου έκανε 3.47.97 στα 1.500μ. και έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων. Τέλος, μετείχε στον προκριματικό των 1.500μ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20 στο Μπίντγκος. Το 2018 είναι μια χρονιά που θα προσπαθήσει να βελτιώσει τις ατομικές του επιδόσεις και ουσιαστικά ο μεγάλος του στόχος θα είναι το 2019 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Φέτος, αν και δεν έκανε πολλούς αγώνες, έτρεξε τα 1.500μ. σε 3.45.39 στις 9 Ιουλίου σε μίτινγκ στις Βρυξέλλες, που ήταν η δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα.

Ο Άγγελος Βασιλείου είναι γεννημένος το 1997 και μεγαλύτερη διάκρισή του ήταν το 2014 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων Μοντέρνου Διάθλου/Τριάθλου στη Γουατεμάλα, όπου είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Ο Αγγελος Βασιλείου, παγκόσμιος πρωταθλητής στο τρίαθλο, που περιλαμβάνει 3.200μ. σε δρόμο, τετρακόσια μέτρα κολύμπι στη θάλασσα και σκόπευση είκοσι εύστοχων βολών με όπλο τύπου λέιζερ