Το Athleticsmagazine συνεχίζει να σας κάνει την παρουσίαση των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών που ζουν και γυμνάζονται στο εξωτερικό. Πολλά ελληνόπουλα δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους σε ξένα πανεπιστήμια κυρίως, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ, αλλά και σε χώρες της Ευρώπης. Μιλήσαμε με τους πρωταθλητές και μας έγραψαν για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Το θέμα το ονομάσαμε «Έχεις γράμμα» και σειρά (σ.σ. τυχαία) πήρε ο Δημήτρης Λεβαντίνος…

Ο Δημήτρης Λεβαντίνος είναι από τους αθλητές που είχε αφήσει πολλές υποσχέσεις και το ταλέντο του όχι μόνο είχε φανεί, αλλά του έδωσε και το «εισιτήριο» να περάσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και με υποτροφία να σπουδάζει σε πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ. Όμως όπως συμβαίνει σε πολλά παιδιά που ξενιτεύονται επηρεάστηκε και έψαχνε τα πατήματά του στη νέα ζωή. Δεν είναι και εύκολο από την οικογένειά σου στην Ελλάδα, προπονητές και φίλους, να τα αφήσεις όλα και να πας μόνος σου στην Αμερική. Ο πρώτος χρόνος ειδικά ήταν δύσκολος, ενώ ο δεύτερος ήταν περισσότερο μια δοκιμή γι’ αυτόν, αφού έκανε πολλά διαφορετικά αγωνίσματα και για χάρη του πανεπιστημίου του. Το «καλό» του και αυτό που ξεχώρισε στις μικρές ηλικίες ήταν τα 400μ. εμπόδια. Το ατομικό του ρεκόρ με το εμπόδιο ύψους 0,84εκ. είναι 52.43 και το πέτυχε στους προκριματικούς των Ολυμπιακών Αγώνων Νεότητας που είχαν διεξαχθεί στο Μπακού. Ακόμη με το 0,91εκ. έχει 52.69 και φέτος, που έκανε λίγες κούρσες στο αγώνισμα, έτρεξε σε 53.77, όταν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23 που έγινε στη Λάρισα. Είναι γεννημένος το 1997, ανήκει στον ΓΣ Ηλιούπολης και τον έχει αναδείξει ο προπονητής Σοφιανός Τριάντος.

Με τον προπονητή του στην Ελλάδα Σοφιανό Τριάντο και τους συναθλητές του Ιβάν Κεραμά, Θοδωρή Θεοδώρου και Αριστείδη Σταύρου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α-Γ στην Πάτρα, όπου είχαν πάρει τη δεύτερη θέση στα 4×400μ. τρέχοντας για τον ΓΣ Ηλιούπολης.

Εδώ και τρία χρόνια σπουδάζει στο πανεπιστήμιο UTRGV (The University of Texas Rio Grande Valley) και προπονητής του είναι ο Otis McDaniel.

Τώρα έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του και ελπίζει το 2018 να είναι η χρονιά του. «Είμαι στο 3ο έτος και σπουδάζω Exercise Science. Όλα φέτος πάνε καλύτερα, έχω πολύ καλύτερη χημεία με τους συναθλητές μου. Τα μαθήματα πάνε πολύ καλύτερα και μου αρέσουν όλο και περισσότερο τώρα που είμαι στην ειδίκευση. Έχω τεράστιες προσδοκίες από τον εαυτό μου τη νέα σεζόν, γιατί τα δύο πρώτα μου χρόνια δεν ήταν, όπως τα περίμενα, αλλά επιπλέον άλλαξε όλο το αθλητικό τμήμα του πανεπιστημίου μου. Το πιο σημαντικό είναι πως έχω απίστευτη χημεία με τον νέο μου προπονητή και είναι πολύ ενθουσιασμένος και εκείνος και θέλει να επικοινωνήσει και δουλέψει με εμένα και αυτό με ενεργοποιεί ακόμη περισσότερο. Η νοοτροπία του είναι πολύ διαφορετική, βασισμένη στην ταχυδύναμη. Έχω θέσει υψηλούς στόχους για το 2018, το μόνο που μπορώ να πω είναι πως θα δοκιμάσω τα 60μ. εμπόδια στον κλειστό. Η νέα αγωνιστική σεζόν για μένα ξεκινάει στις 13 Ιανουαρίου στο Texas A & M, στο πανεπιστήμιο του Γιάννη Κυριαζή, όπου θα τρέξω και σκυταλοδρομία 4×400μ.».

Με συναθλητές του στο πανεπιστήμιο