Αρχική Ειδησεις Έχεις γράμμα… Κωνσταντίνα Ρωμαίου

Έχεις γράμμα… Κωνσταντίνα Ρωμαίου

Κωνσταντίνα Ρωμαίου
Seres, Greece - June 29 : Day 2 National Junior Championships in Athletics. (Photo by Angelos Zymaras / azsportsimages)

Το Athleticsmagazine συνεχίζει να σας κάνει την παρουσίαση των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών που ζουν και γυμνάζονται στο εξωτερικό. Πολλά ελληνόπουλα δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους σε ξένα πανεπιστήμια κυρίως, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ, αλλά και σε χώρες της Ευρώπης. Μιλήσαμε με τους πρωταθλητές και μας έγραψαν για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Το θέμα το ονομάσαμε «Έχεις γράμμα» και σειρά (σ.σ. τυχαία) πήρε η Κωνσταντίνα Ρωμαίου…

Μια Ελληνίδα έχει γίνει «αγριόγατα» τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Χαριτολογούμε, αλλά η Κωνσταντίνα Ρωμαίου μπορεί να λέγετε «αγριόγατα» και να φοράει τις φανέλες των «Wildcats», αφού σπουδάζει στο Kansas State University.

Με συμφοιτήτριές της στο Bill Snyder Football Stadium. Δεν θα μπορούσαν να μην παρακολουθήσουν αγώνα των Wildcats!

Η πρωταθλήτρια από την Κέρκυρα αποφάσισε το 2016 να πάρει τη μεγάλη απόφαση και να φύγει για σπουδές στην Αμερική. Μάλιστα, είχε κλείσει μια σεζόν με τον καλύτερο τρόπο, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Μπίντγκος.

Μια επιτυχία που αποτέλεσε και το «εισιτήριο» να πάει στις ΗΠΑ με υποτροφία. Σε λίγες ημέρες αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα για να περάσει τις διακοπές των Χριστουγέννων με την οικογένειά της και στη συνέχεια θα αναχωρήσει και πάλι για το Μανχάταν του Κάνσας, που βρίσκεται το πανεπιστήμιό της. Στην Κέρκυρα την παρακολουθεί ο προπονητής που την ανέδειξε, ο Παύλος Σκορδίλης.

Με τον προπονητή της Παύλο Σκορδίλη, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 του 2015 στην Εσκιλστούνα της Σουηδίας. Η Κωνσταντίνα Ρωμαίου κατέλαβε την 11η θέση στον τελικό του μήκους και την 15η στον προκριματικό του τριπλούν.

Ανήκει στον Κερκυραϊκό ΓΣ και το κύριο αγώνισμά της είναι το τριπλούν, ενώ κάνει και μήκος. Το ατομικό της ρεκόρ στο τριπλούν είναι 13,55μ. από τις 23 Ιουλίου του 2016 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Μπίντγκος, όταν και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Στο μήκος έχει ατομικό ρεκόρ 6,15μ. από τις 28 Μαΐου του 2016 στο μίτινγκ «Παπαφλέσσεια» στην Καλαμάτα. Το όνειρό της είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες και η ίδια έχει πει πως στοχεύει σε αυτούς που θα γίνουν το 2020 στο Τόκιο, αλλά και στους επόμενους το 2024 στο Παρίσι.

Κωνσταντίνα Ρωμαίου
Η Κωνσταντίνα Ρωμαίου έχει κερδίσει μετάλλια σε Βαλκανικούς Αγώνες και Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

«Από την αρχή οι συναθλητές και ο προπονητής μου με υποδέχθηκαν θερμά και δεν με έκαναν να νιώσω καθόλου άβολα. Μάλιστα, και οι συγκάτοικοί μου με βοηθούσαν να προσαρμοστώ και με τη γλώσσα, ενώ είχα γραφτεί σε τμήμα αγγλικών για να βελτιωθώ καλύτερα και πιο γρήγορα. Ακαδημαϊκά τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά τώρα έχω συνηθίσει και το παλεύω. Η νοοτροπία εδώ είναι διαφορετική, οι προπονήσει είναι τέτοιες που σου επιτρέπουν να έχεις χρόνο για αρκετό διάβασμα. Αυτό που είναι σημαντικό είναι πως είναι πολύ οργανωμένα. Συνήθως όταν έχουμε διπλές προπονήσεις, το πρωί κάνω ενδυνάμωση και το μεσημέρι το βασικό πρόγραμμα. Φέτος είμαι στο 2ο έτος. Προπονητής μου είναι ο Vincent Johnson. Αυτή την εποχή κάνω την προετοιμασία μου και έχουμε αποφασίσει σε αγώνες να μπω από τη νέα χρονιά. Πιο συγκεκριμένα έχουμε προγραμματίσει να ξεκινήσω από τη δεύτερη εβδομάδα του καινούριου χρόνου. Στόχος αρχικά είναι να κάνω μια καλή επίδοση και να πάρω καλή θέση στον τελικούς του Κολεγιακού Πρωταθλήματος (NCAA) τόσο στον κλειστό, όσο και το καλοκαίρι στον ανοιχτό».