Το Athleticsmagazine συνεχίζει να σας κάνει την παρουσίαση των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών που ζουν και γυμνάζονται στο εξωτερικό. Πολλά ελληνόπουλα δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους σε ξένα πανεπιστήμια κυρίως, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ, αλλά και σε χώρες της Ευρώπης. Μιλήσαμε με τους πρωταθλητές και μας έγραψαν για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Το θέμα το ονομάσαμε «Έχεις γράμμα» και σειρά (σ.σ. τυχαία) πήρε η Γεωργία Στεφανίδη…

Κάτι χρωστάει στον εαυτό της. Θα μπορούσε να είναι τίτλος ταινίας ή ο τίτλος για τη Γεωργία Στεφανίδη. Την Ελληνίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ και αδελφή της «χρυσής» ολυμπιονίκη Κατερίνας. Οι δυο τους ως γνωστόν ζουν στις ΗΠΑ, ενώ ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους. Για τη Γεωργία οι σπουδές μπήκαν σε προτεραιότητα, αλλά δεν έχει αφήσει την προπόνηση και τα τελευταία τέσσερα χρόνια γυμνάζοναν στο πανεπιστήμιο με τον Κύπριο Πέτρο Κυπριανού.

Αποφάσισε όμως να κάνει την αλλαγή. «Από τον περασμένο Αύγουστο ξεκίνησα να κάνω το πρόγραμμα του Μίτσελ Κρίερ (προπονητή και συζύγου της Κατερίνας Στεφανίδη) και έχω βελτιωθεί σε αρκετά πράγματα. Δυστυχώς είμαι μόνη μου στην προπόνηση. Λόγω απόστασης κάνω Facetime με την αδελφή μου και τον Μιτς όταν κάνω άλματα για να με δουν τουλάχιστον εκεί, αλλά ακόμη και έτσι, νιώθω τη βελτίωση», λέει η άλτρια του ΓΣ Κηφισιάς, που σπούδασε στο Athens στην Georgia, όπου διαμένει μέχρι σήμερα.

Με την αδελφή της Κατερίνα

Έχει τελειώσει δημόσιες σχέσεις και όπως δηλώνει χαρακτηριστικά. «Από τον Αύγουστο του 2017 ξεκίνησα και το μεταπτυχιακό μου στο Advertising and Public Relations. Θα πάρω το πτυχίο μου με το καλό αυτό το καλοκαίρι, ενώ τον Ιούνιο θα πάω στις Κάννες για να πάρω τα δύο τελευταία μαθήματα του πτυχίου. Θα παρακολουθήσω τα Cannes Lions Awards, που είναι κάτι σαν τα Όσκαρς για τους διαφημιστές. Αυτό όμως θα είναι κακό για το γεγονός πως για τρεις περίπου εβδομάδες δεν θα μπορέσω να κάνω άλματα, αλλά από την άλλη επαγγελματικά είναι πολύ σημαντικό και για τις γνωριμίες που θα κάνω».

Η 22χρονη όμως έχε πάντα στην «άκρη του μυαλού της» τον στίβο και το επί κοντώ. «Αυτό το χρόνο τον βλέπω λίγο σαν μεταβατική περίοδο, αφού άλλαξα προπονητή και πρόγραμμα και είμαι λίγο πιο πιεσμένη με το μεταπτυχιακό. Δεν έχω τρομερές απαιτήσεις από τον εαυτό μου για το 2018, αν και ένα ατομικό ρεκόρ το περιμένω στον ανοιχτό. Αλλά όπως και να’ χει το χρόνου σκοπεύω να πάω να μείνω στο Οχάιο για να κάνω προπόνηση με την αδελφή μου και τον Μιτς. Από το 2019 θα είμαι 100% αφοσιωμένη στο επί κοντώ!».

Η νεαρή άλτρια έχει ατομικό ρεκόρ 4,15μ. από τις 6 Ιουνίου του 2015 στη διεθνή συνάντηση «Χανιά 2015» (κεντρική φωτογραφία), το οποίο είχε ισοφαρίσει στις 9 Ιουλίου την ίδια χρονιά στον προκριματικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ23 στο Ταλίν, ενώ και στον κλειστό έχει 4,15μ. από τις 12 Φεβρουαρίου του 2016 σε αγώνες στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα.

Στις διακρίσεις της ξεχωρίζουν η ενδέκατη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Ταλίν το 2015 και η δωδέκατη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων στο Όρεγκον το 2015. Επίσης, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων το 2011 στη Λιλ είχε πάρει την 4η θέση, ενώ ήταν την ίδια χρονιά ήταν 2η στις Ολυμπιακές Ημέρες στην Τραπεζούντα.