Αρχική Ειδησεις Έχεις γράμμα… Νίκος Γκότσης

Έχεις γράμμα… Νίκος Γκότσης

Το Athleticsmagazine από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες θα σας κάνει μια παρουσίαση των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών που ζουν και γυμνάζονται στο εξωτερικό. Πολλά ελληνόπουλα δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους σε ξένα πανεπιστήμια κυρίως, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ, αλλά και σε χώρες της Ευρώπης. Μιλήσαμε με τους πρωταθλητές και μας έγραψαν για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Δεν μείναμε μόνο σε εκείνους που συνεχίζουν ή άρχισαν τις σπουδές τους, αλλά και σε όσους τελείωσαν ή άλλες συγκυρίες τους έφεραν να βρίσκονται εκτός Ελλάδας. Η σειρά είναι τυχαία…

Νίκος Γκότσης. Κέρδισε φέτος το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα 3.000μ. στιπλ και συμμετείχε με την Εθνική ομάδα στην Σούπερ Λιγκ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, όπου ως γνωστόν η Ελλάδα παρέμεινε στη μεγάλη κατηγορία. Ανήκει στον ΣΑΚΑ και στην Ελλάδα τον γυμνάζει ο Γιάννης Οικονόμου. Το ατομικό του ρεκόρ είναι 8.59.20 και ήταν η καλύτερη φετινή επίδοση. Σπούδασε στο Vanderbilt University, Nashville, Tennessee Μηχανολόγος-Μηχανικός.

«Τον Σεπτέμβριο ξεκίνησα το Master μου ως Μηχανολόγος Μηχανικός με ειδικότητα τη Ρομποτική στο Columbia University. Το πρόγραμμα αυτό θα τελειώσει τον Δεκέμβριο του 2018. Δεν έχω προγραμματίσει κάποιον αγώνα, αλλά το πιο πιθανό είναι να κάνω τρεις αγώνες στον κλειστό, τέλος Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου στα 3.000μ. και 5.000μ., και στη συνέχεια να επικεντρωθώ στον ανοιχτό.

Μέχρι πέρυσι η προετοιμασία μου ξεκινούσε την 1η Ιουλίου, λόγω των υποχρεώσεών μου με την ομάδα ανωμάλου δρόμου του προηγούμενου πανεπιστημίου. Φέτος δεν έχω δικαίωμα συμμετοχής ως αθλητής στην ομάδα, οπότε ξεκίνησα την προετοιμασία τον Σεπτέμβριο. Οι δύο στόχοι μου είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσω για τη νίκη στα στιπλ και στα 5.000μ. και θέλω μια επίδοση κάτω από 8.45 στα φυσικά εμπόδια.

Δεν έχω κάποιον να με παρακολουθεί εδώ αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα με προπονεί ο Γιάννης Οικονόμου. Προπονούμαι με την ομάδα του πανεπιστημίου 1-2 φορές την βδομάδα, και διαλέγω κυρίως τα προγράμματά μου σύμφωνα με το αρχείο που έχω κρατήσει από τα δύο τελευταία χρόνια. Οι συνθήκες που προπονούμαι αυτή τη στιγμή δεν είναι και οι καλύτερες, αλλά παρόλο αυτά βρίσκομαι σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι πέρυσι στην ίδια φάση της προετοιμασίας».