Ο Κώστας Γκελαούζος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και στο φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα μαραθωνίου, διπλασίασε τις νίκες του στην κλασική διαδρομή και το έκανε με εμφατικό τρόπο καθώς συνδύασε την πρωτιά του με νέο ατομικό ρεκόρ και την 7η θέση στη γενική κατάταξη.

Μετά τον αγώνα ο αθλητής του Παναθηναϊκού τόνισε: “Ήταν γρήγορος αγώνας με γρήγορα περάσματα. Ήμουν σε καλή κατάσταση και άντεξα. Συγχαρητήρια στους συναθλητές μου. Ήταν ωραία κούρσα, εγώ πήγα δυνατά, όλα μέσα που λέμε. Μετά το 10ο χιλιόμετρο αποσπάστηκα, με έπιασαν οι αντίπαλοί μου στο 20ο χιλιόμετρο περίπου και ξέφυγα πάλι στο 27ο χιλιόμετρο. Είμαι ευχαριστημένος όχι μόνο για τη δεύτερη νίκη μου στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, αλλά και για το ότι βελτίωσα το ατομικό μου ρεκόρ. Τώρα ξεκούραση και θα προετοιμαστώ για να τρέξω μαραθώνιο την άνοιξη”.

Κώστας Γκελαούζος αγκαλίαζει τον προπονητή του Χρήστο Παπαχρήστο / φωτο Άγγελος Ζυμάρας

Ο Χριστόφορος Μερούσης που πήρε τη δεύτερη θέση τόνισε: “Είναι η έβδομη φορά που μετέχω (τέσσερις νίκες και τρεις δεύτερες θέσεις) και παρότι η προετοιμασία μου είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, είμαι ευχαριστημένος που τερμάτισα στη δεύτερη θέση, αλλά και γιατί με πλαισίωσαν στην πρώτη τριάδα οι αθλητές του μέλλοντος στο αγώνισμα. Είμαι ακόμη ικανοποιημένος γιατί τρέχω ακόμη σε καλό επίπεδο. Αυτό με τη βοήθεια του Θεού μου δίνει δύναμη για να συνεχίσω για του χρόνου και με τη βοήθεια της υπηρεσίας μου, της Ελληνικής Αστυνομίας”.

Χριστόφορος Μερούσης / Photos Nassos Triantafyllou

Τρίτος ήταν ο Παναγιώτης Καραϊσκός, άλλος ένας δρομέας της νέας γενιάς όπως ο Γκελαούζος. Μετά τον αγώνα τόνισε: “Στα πρώτα χιλιόμετρα δυσκολεύτηκα και “κόλλησα” καθώς τον περασμένο Αύγουστο είχα κάνει έναν ακόμα μαραθώνιο, στο Βερολίνο. Τον χάρηκα τον αγώνα, τον έζησα κυριολεκτικά. Όταν φτάσαμε στο Μάτι το μυαλό μου πήγε πίσω στις σκηνές που ζήσαμε το καλοκαίρι. Οι άνθρωποι εκεί που βίωσαν την τραγωδία, βρίσκονταν ντυμένοι με μαύρα μπλουζάκια, χτυπούσαν τύμπανα, ήταν κάτι το συγκλονιστικό. Εύχομαι η πατρίδα μας να μην ζήσει ποτέ ξανά τέτοια τραγωδία”.

Παναγιώτης Καραϊσκός / φωτο Άγγελος Ζυμάρας