Το θυμάστε το παιδικό τραγουδάκι «γύρω γύρω  όλοι, στη μέση ο Μανώλης…»; Και ποιος δεν το ξέρει. Μας το έφερε στη μνήμη ο Εμμανουήλ Καραλής, που έκανε το δικό του σόου και πάλι στο ΣΕΦ. Γύρω στις κερκίδες φίλαθλοι και γενικά άνθρωποι του στίβου και στη μέση το επί κοντώ ανδρών, να έχει απομείνει στο Field που λένε οι Αμερικανοί, με τον νεαρό να κάνει εκπληκτικά πράγματα ή καλύτερα, άλματα.

Αυτό που έμεινε περισσότερο δεν ήταν το 5,71μ., ούτε το 5,78μ., αλλά η πρώτη προσπάθεια στα 5,86μ. Μπορεί να ήταν αποτυχημένη, περισσότερο από απειρία, αλλά για όσους το είδαν ήταν σαν περασμένο. Πήγε ψηλά και το έριξε στις λεπτομέρειες. Το’ χει ο μικρός. Μικρός μόνο στην ηλικία, αφού στις επιδόσεις είναι μεγάλος! 5,78μ. έγραψε την Κυριακή το βραδάκι στο Φαληρικό στάδιο, βάζοντας στατιστικούς και μη, να ψάχνουν. Ναι, παγκόσμιο ρεκόρ Κ20 στον κλειστό. Αφού ο Άρμαντ Ντουπλάντις, που πηδάει σε κάτι σχολικούς αγώνες στις ΗΠΑ, όπου δεν τηρούνται οι προδιαγραφές και έτσι, τα 5,82μ. που είχε περάσει πέρσι δεν αναγνωρίστηκαν σαν νέο ρεκόρ. Κρατούσε τα 5,75μ., αλλά μέχρι χθες. Γιατί ο νέος ρέκορντμαν είναι Ελληνόπουλο και μάλιστα, το πήρε πίσω, καθώς το 2016 το είχε σπάσει με 5,55μ. Και πάλι στο ΣΕΦ, που του πάει και τον πάει.

Με το άλμα του αυτό έφερε και μια από σειρά άλλες εξελίξεις. Βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 στον κλειστό, που είχε ο ίδιος με 5,70μ. από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α-Γ που είχε διεξαχθεί στις 19 Φεβρουαρίου του 2017 στο ΣΕΦ. Μάλιστα, στον αγώνα πρώτα πήγε στα 5,71μ. και το βελτίωσε και μετά στα 5,78μ. Έκανε όμως και απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ, καθώς στον ανοιχτό το κατείχε ο Κώστας Φιλιππίδης με 5,75μ. από τις 19 Αυγούστου του 2005 στο Παγκόσμιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα που είχε γίνει στη Σμύρνη.

Επίσης, έπιασε το όριο (5,78μ.) για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Μπέρμιγχαμ και έτσι, η Ελλάδα θα έχει διπλή εκπροσώπηση στη διοργάνωση και στον απευθείας τελικό στο αγώνισμα, αφού ως γνωστόν θα βρίσκεται εκεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 στο Σόποτ, Κώστας Φιλιππίδης.

Πάντως, τα 5,78μ. που πέρασε ο αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου τον φέρνουν ψηλά και στη λίστα με τους καλύτερους φέτος στον κόσμο και είναι όγδοος, αλλά ο πιο νέος. Είναι γεννημένος στις 20 Οκτωβρίου του 1999, δηλαδή, δεν έχει κλείσει ακόμη τα 19 του χρόνια και κάνει «θαύματα» στο επί κοντώ. Μπορεί να πάρει πάλι «μυρωδιά» από μεγάλη διοργάνωση, μετά την περσινή συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α-Γ στο Βελιγράδι, αλλά είναι πολύτιμες εμπειρίες και «όπλα» για το σημαντικό φετινό του ραντεβού που είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Τάμπερε. Που ξέρει κανείς μπορεί να δούμε «επική» μάχη στους ουρανούς της φινλανδικής πόλης. Εμμανουήλ Καραλής Vs Άρμαντ Ντουπλάντις, με τον Σουηδό να κρατάει να σημειώσουμε το απόλυτο παγκόσμιο ρεκόρ Κ20 στο επί κοντώ με 5,90μ.

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα του Εμμανουήλ Καραλή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπου κατέκτησε και τον πρώτο του τίτλο, ξεκίνησε από τα 5,30μ. που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια, ενώ και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα άλματά του ήταν πετυχημένα με την πρώτη στα 5,45μ., 5,60μ., 5,71μ., 5,78μ. και είχε τρεις αποτυχημένες στα 5,86μ.