Χειρουργείο και αποθεραπεία για τον Μουζενίδη

Ο Οδυσσέας Μουζενίδης τραυματίστηκε σοβαρά στον ώμο σε μια από τις τελευταίες προπονήσεις της θερινής σεζόν, υποβλήθηκε σε επέμβαση την περασμένη εβδομάδα και πλέον ξεκίνησε την αποθεραπεία του για την αποκατάσταση της ζημιάς.

Ο 19χρονος σφαιροβόλος θα έχει το χέρι σε ακινησία για ένα μήνα, έπειτα θα ξεκινήσει φυσιοθεραπείες και ειδικό ασκησιολόγιο, ώστε στη συνέχεια να μπει σταδιακά στις προπονήσεις.

Ο χάλκινος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 τον περασμένο Ιούλιο στο Τάμπερε, θα εξεταστεί σήμερα ξανά από τον γιατρό του, ώστε να διαπιστωθεί η πορεία της αποκατάστασης του τραυματισμού του.

Ο προπονητής του Μουζενίδη, Γιώργος Μποτσκαρίωβ εξήγησε τον λόγο που ο αθλητής του μπήκε στο χειρουργείο και εκτιμά πως δεν θα χαθεί μεγάλο μέρος από την προετοιμασία της επόμενης σεζόν. “Αν δεν ήταν αθλητής υψηλού επιπέδου δεν θα χρειαζόταν να μπει χειρουργείο. Ωστόσο προκειμένου να έχει γρηγορότερη αποκατάσταση και να επιστρέψει απόλυτα υγιής επιλέχθηκε η λύση του χειρουργείου”, είπε ο Μποτσκαρίωβ και συμπλήρωσε: “Ακόμη δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πότε θα επιστρέψει κανονικά στις προπονήσεις, ωστόσο θεωρώ πως όλα θα πάνε καλά και δεν θα χάσει μεγάλο μέρος της προετοιμασίας του. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να είναι υγιής”.

Το 2019 για τον Μουζενίδη αποτελεί επί της ουσίας μια νέα αρχή, καθώς για πρώτη φορά θα συμμετάσχει στην ηλικιακή κατηγορία Κ23 (κάτω των 23 ετών) και στοχεύει σε μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που είναι προγραμματισμένο για το επόμενο καλοκαίρι.