Η αγωνιστική δράση στον Αυθεντικό Μαραθώνιο ξεκίνησε στις 07:45 με τον πρωινό αγώνα των 5 χλμ., εκεί όπου οι νικητές γεύτηκαν την χαρά να τερματίσουν πρώτη για πρώτη φορά στην καριέρα τους.

Πρώτος στο Παναθηναϊκό Στάδιο μπήκε ο Ανδρέας Δημητράκης, ολοκληρώνοντας τον αγώνα του σε 14:47, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ αγώνα, το οποίο κατείχε ο Χρήστος Καλλίας με 14:49.

Ανδρέας Δημητράκης / φωτο Νίκος Καρανικόλας

“Είμαι ευχαριστημένος που αγωνίστηκα ακόμη μια φορά σε αυτή τη διαδρομή. Είναι η πρώτη φορά που κερδίζω. Η συμμετοχή μου έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου για τον κλειστό στίβο με αποκορύφωμα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης. Ελπίζω να είμαι και του χρόνου εδώ”, είπε ο αθλητής του Σταύρου Καρρέ.

Τον Δημητράκη ακολούθησαν οι Μάριος Αναγνώστου με 15:05 και Θάνος Καλάκος με 15:25, κερδίζοντας τη μάχη του χάλκινου μεταλλίου από τον Αλέξανδρο Σούκουλη που είχε 15:26.

“Είναι η δεύτερη φορά που τρέχω στο πεντάρι του Αυθεντικού και ήταν πολύ ωραία. Είχε ανηφόρα στην αρχή και με κούρασε λίγο με αποτέλεσμα ο πρώτος να ξεφύγει αρκετά. Η διαδρομή πάντως ήταν πολύ ωραία, είναι μία μεγάλη γιορτή αυτός ο αγώνας και πάντα είναι ωραίο το συναίσθημα να τερματίζεις στο Παναθηναϊκό Στάδιο», είπε ο Αναγνώστου.

Ο Θάνος Καλάκος δήλωσε: “Ήταν μία ωραία κούρσα και ήταν η τρίτη φορά για μένα που τρέχω σε αυτό τον αγώνα. Ο ανταγωνισμός ήταν έντονος καθώς είχε πολλούς καλούς αθλητές και είναι πραγματικά όμορφο να μπαίνεις σε αυτό το Στάδιο και να τερματίζεις”.

Ανθή Κυριακοπούλου / φωτο Νίκος Καρανικόλας

Στις γυναίκες η Ανθή Κυριακοπούλου επικράτησε κυριολεκτικά πάνω στο νήμα, κάνοντας 17:28 και άφησε δεύτερη τη νεάνιδα Δάφνη – Ευτυχία Λαβασά που είχε 17:30 και έδειξε πως το καλοκαίρι θα είναι σε θέση να διεκδικήσει καλές παρουσίες και τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας της. Η τριάδα έκλεισε με την Ζωή Ανδρικοπούλου που σημείωσε 17:32.

“Είναι η πέμπτη φορά που συμμετέχω, αλλά η πρώτη που κερδίζω. Αισθάνθηκα περισσότερο κρύο από όσο περιμένα. Ο ανταγωνισμός όμως ήταν πολύ δυνατός κάτι που φάνηκε ειδικά στα τελευταία μέτρα”, είπε η Ανθή Κυριακοπούλου.

“Είχα ξανατρέξει πέρσι εδώ, κάνοντας μάλιστα το πρώτο πεντάρι στην καριέρα μου, αλλά τώρα ήταν διαφορετικά. Ήμουν καλύτερα, ήξερα τη διαδρομή και βελτιώθηκα. Θέλω να βελτιώνομαι όσο μπορώ και να εκπροσωπήσω κάποια στιγμή την Ελλάδα”, σχολίασε η Λαβασά, ενώ η Ανδρικοπούλου τόνισε: “Λατρεύω την ατμόσφαιρα του συγκεκριμένου αγώνα. Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα μου όταν τερματίζω στο Καλλιμάρμαρο. Το γεγονός ότι δεν μπόρεσα να αγωνιστώ πέρυσι μου έδωσε έναν επιπλέον κίνητρο για φέτος. Με εντυπωσιάζει ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν μέρος στη γιορτή του αθλητισμού”.