Ήρθε από την Ιαπωνία στην Ελλάδα για να τιμήσει τον αρχαίο ημεροδρόμο Φειδιππίδη και ακολουθώντας τα βήματά του ολοκλήρωσε τον επίπονο αγώνα του στο 36ο Σπάρταθλον πρώτος, με χρόνο 22 ώρες, 55 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα!

Ο Γιοσιχίκο Ισικάουα αναδείχθηκε νικητής του ιστορικού αγώνα υπεραποστάσεων, καλύπτοντας πιο γρήγορα απο οποιονδότε άλλον από τους 381 συμμετέχοντες τα 246 χιλιόμετρα, που συνδέουν τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης με το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη.

Το 36ο Σπάρταθλον ολοκληρώθηκε όπως ακριβώς ξεκίνησε την Παρασκευή από την Αθήνα, υπό συνεχή και έντονη βροχόπτωση, που έκανε ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια των αθλητών στα ορεινά και σκοτεινά μονοπάτια της διαδρομής.

Γιοσιχίκο Ισικάουα / Sparta Photography Club

Ο Ισικάουα τερμάτισε στο άγαλμα του Λεωνίδα λίγο πριν τις 06.00 το πρωί και καταχειροκροτήθηκε από εκατοντάδες κατοίκους της Σπάρτης που, παρά το δύσκολο της ώρας και τις καιρικές συνθήκες, βρέθηκαν στον τερματισμό, μαζί με τον δήμαρχο της πόλης, Βαγγέλη Βαλιώτη. Ο Ιάπωνας δρομέας το 2017 ήταν 4ος. “Από το 130ό χιλιόμετρο και μετά τα πόδια μου έβγαλαν φτερά. Ανέβασα το ρυθμό μου, πέρασα τον Ολιβέιρα και από εκεί και μετά έβλεπα μόνο την Σπάρτη» είπε ο Ιάπωνας μετά τον τερματισμό του.

Τις άλλες δύο θέσεις του βάθρου κατέλαβαν δύο επίσης… γνώριμοι του «Σπάρταθλον» από τον περσινό αγώνα. Δεύτερος ήταν ο Τσέχος Μπρούνο Ράντεκ όπως το 2017, με χρόνο 23 ώρες, 37 λεπτά, 28 δευτερόλεπτα και τρίτος – επίσης όπως και πέρσι – ο Πορτογάλος Ζοάο Ολιβέιρα, με χρόνο 24 ώρες, 34 λεπτά, 30 δευτερόλεπτα.

«Αντιμετώπισα πολλά προβλήματα από το 90ο χιλιόμετρο μέχρι και το 130ό με το στομάχι και με κράμπες και προς στιγμήν σκέφτηκα να εγκαταλείψω την προσπάθειά μου. Όμως, αμέσως μετά το Ζευγολατιό ανέκτησα προοδευτικά τις δυνάμεις μου και συνέχισα με σταθερό τέμπο προσπερνώντας τους προπορευόμενους αθλητές» είπε ο Ράντεκ.

Εμφανώς καταπονημένος τερμάτισε ο Ολιβέιρα εν μέσω καταρρακτώδους βροχής και αμέσως αγκάλιασε τη σύζυγό του που τον ανέμενε, ενώ φώναξε «ευχαριστώ» προς τον κόσμο που τον χειροκροτούσε.