Η Μαρία Πολύζου συνεχίζει να εμπνέει, συνεχίζει να τρέχει, συνεχίζει να στέλνει μηνύματα, συνεχίζει να αγωνίζεται όταν μάλιστα, υπάρχει και κοινωνικός σκοπός. Άλλωστε το τρέξιμο είναι τρόπος ζωής για την ίδια και αυτό προσπαθεί να περάσει μέσω της ομάδας που έχει δημιουργήσει, την «Marathon Team Greece by Maria Polyzou». Σύνθημά της «Τίποτα δεν είναι αδύνατο».

Και όταν έχει ένα τέτοιο μήνυμα, σαν μότο της ομάδας της, πρώτη η ίδια θέλει να το αποδεικνύει. Στα πλαίσια αυτά η παλιά σπουδαία πρωταθλήτρια, ξεκινάει ένα εγχείρημα, να τρέξει τρεις μαραθωνίους δρόμους σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας σε τρεις εβδομάδες. Κάθε Κυριακή και Μαραθώνιος και ο λόγος είναι να στείλει μήνυμα. Όσον το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών. Για το «Όραμα Ελπίδας» και με όραμα ελπίδας να ευαισθητοποιηθούν περισσότεροι άνθρωποι, η Μαρία Πολύζου είναι έτοιμη για τον πρώτο από τους τρεις μαραθωνίους δρόμους. Αρχίζει από την Κυριακή 26 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία. Θα ακολουθήσει την επόμενη Κυριακή 2 Απριλίου ο Μαραθώνιος στη Θεσσαλονίκη, στο «Μέγα Αλέξανδρο» και στις 9 Απριλίου στη Ρόδο. Από μικρή, όταν σαν αθλήτρια έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, μετά σαν πρωταθλήτρια «κατάπινε» πολλά χιλιόμετρα και έσπαγε το πανελλήνιο ρεκόρ στο μαραθώνιο με 2 ώρες 33.40 που κρατάει μέχρι σήμερα και αργότερα προσπαθώντας να κάνει το «Φειδιππίδειο» άθλο. Κάλυψε τα 245χλμ. από την Αθήνα στη Σπάρτη. Τώρα βάζει ένα ακόμη «στοίχημα» με τον εαυτό της, αλλά ο σκοπός είναι αυτός που θα της δώσει τη δύναμη να τα καταφέρει.

Η Μαρία Πολύζου είναι πρέσβειρα του μαραθωνίου από το 2009 και μετέχει σε πολλές εκδηλώσεις.

Με στόχο λοιπόν, όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών θα πάρει μέρος σε τρεις μαραθωνίους για το σύλλογο «Όραμα Ελπίδας», καθώς και οι τρεις αγώνες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του «Μαραθωνίου Ζωής» του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» και της Marathon Team Greece By M. Polyzou που έχει για σύνθημα: “Nothing Is Impossible”!

«Ο Μαραθώνιος είναι ένα αγώνισμα ψυχής και για μένα τρόπος να πορεύομαι στη ζωή! Όταν συνδυάζεται με προσφορά στον συνάνθρωπο και κοινωνική αλληλεγγύη, τότε μπορείς να καταφέρνεις τα πάντα! Όταν τρέχω Μαραθώνιο, μπαίνω σε άλλη διάσταση! Σε κάθε χιλιόμετρο που διανύω ανακαλύπτω περισσότερο την δύναμη που κρύβει μέσα του ο άνθρωπος. Έχω τρέξει μέχρι σήμερα στη ζωή μου συνολικά πάνω από 280.000 χλμ. και συνεχίζω… δεν σταματώ ποτέ! Γεννήθηκα για να τρέχω! Όπου υπάρχει πάθος καμία πρόκληση δεν είναι αξεπέραστη. Με τη φλόγα του οράματος ελπίδας και με την υποστήριξη της Marathon Team Greece By M. Polyzou και όλων των δρομέων μου, θα τα καταφέρουμε να μεταλαμπαδεύσουμε το μήνυμα ώστε μέσα από τους αγώνες δρόμου να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών όσοι και όσες περισσότερες γίνεται», δηλώνει η Μαρία Πολύζου.

Ο «Μαραθώνιος Ζωής» είναι μια πρωτοβουλία της δρομικής ομάδας που έχει συστήσει σε συνεργασία με το σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των ανθρώπων στον αγώνα ζωής που δίνουν παιδιά και ενήλικες που πάσχουν από τον καρκίνο.