Το 2017 πλησιάζει στο τέλος του και μετράμε αντίστροφα για την έλευση του 2018. Ένα νέο έτος, που, όπως συνηθίζεται, ευχόμαστε να φέρει υγεία, ευτυχία, αγάπη, επιτυχίες και γιατί όχι και λεφτά. Συνήθως θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας τον παλιό τον χρόνο, προσμένοντας έναν καλύτερο. «Να φύγει το 2017 και να μην ξανάρθει», μπορεί να λέμε πολλοί, ανάλογα το τι μας συνέβη. Έτσι, όπως και να ’χει προσδοκούμε ο καινούργιος χρόνος να φέρει θετικά γεγονότα σε όλους μας και στον καθένα ξεχωριστά. Υπάρχει ένας 19χρονος πρωταθλητής στον στίβο που μπορεί να περικλείει όλα τα παραπάνω. Μπορεί αγωνιστικά τη σεζόν που φεύγει να θέλει να τη θυμάται, αλλά σίγουρα θέλει να ξεχάσει τα ξημερώματα της Παρασκευής 3 Νοεμβρίου. Γυρνώντας με τη μηχανή του από βραδινή βόλτα στο Χαλάνδρι και σε παράλληλο δρόμο της Λεωφόρου Κηφισίας πετάχτηκε, παραβιάζοντας το STOP, ένα αυτοκίνητο που το οδηγούσε ένας ηλικιωμένος άνδρας, χτυπώντας και παρασύροντας τον νεαρό αθλητή. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Οι μέρες που πέρασαν ήταν πολύ κρίσιμες και υπήρχε κίνδυνος ο επικοντιστής από την Κέρκυρα να μην μπορέσει να περπατήσει ξανά. Η θέλησή του ήταν αυτή που τα ανέτρεψε όλα, η δύναμη της ψυχής του, και με αυτή κοιτάζει πια με αισιοδοξία, αλλά και ανυπομονησία το 2018.

Ο Νίκος Νεράντζης είναι ένα παράδειγμα και για πολλούς από εμάς να βλέπουμε μπροστά μας μια χαραμάδα φως αισιοδοξίας για το νέο έτος.

Νίκο, χρόνια πολλά. Πώς πέρασες τις γιορτές των Χριστουγέννων;

Ήθελα ν’ αλλάξω περιβάλλον και παραστάσεις για λίγο και έτσι τις μέρες των γιορτών πήγα στη Γερμανία σε έναν φίλο μου που μένει στο Φράιμπουργκ και τώρα επέστρεψα και πάλι στην Κέρκυρα, όπου θα περάσω με την οικογένειά μου την Πρωτοχρονιά.

Ο Νίκος Νεράντζης με τον προπονητή που τον ανέδειξε Παύλο Σκορδίλη πρόσφατα στην Κέρκυρα

Ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την υγεία σου;

Η τελευταία ακτινογραφία που είχα κάνει και ήταν πριν από περίπου τρεις εβδομάδες έδειξε πως έχει δέσει το κόκκαλο στην σπονδυλική μου στήλη. Οι γιατροί είναι θετικοί πια και εγώ πιστεύω πως θα πάνε όλα καλά.

Από εδώ και πέρα τι θα χρειαστεί να κάνεις;

Περιμένω το νέο έτος να κάνω άλλη μία μαγνητική τομογραφία για να δούμε πώς είμαι. Συγκεκριμένα έχω ραντεβού στις 8 Ιανουαρίου. Ίσως μετά από αυτή να πάρω το πράσινο φως από τους γιατρούς και πάω σε Κέντρο Αποκατάστασης και να ξεκινήσω να γυμνάζομαι.

Ήταν μια δύσκολη απόφαση τελικά να αποφύγεις την επέμβαση, αλλά φαίνεται πως όλα κυλούν ομαλά.

Όταν μετά το ατύχημα πήγα στο νοσοκομείο Metropolitan, στην πορεία οι γιατροί μου είπαν πως χρειάζεται σπονδυλοδεσία, δηλαδή να δέσουν τρεις σπονδύλους μαζί και αυτό σήμαινε πως πολύ δύσκολα μετά θα μπορούσα να κάνω και πάλι πρωταθλητισμό. Πήραμε και άλλες γνώμες και συγκεκριμένα πήγα στο ΚΑΤ, όπου με ανέλαβε ο καθηγητής ο κ. Σπύρος Πνευματικός. Αφήσαμε την περίπτωση της εγχείρησης και κάναμε ανάταξη. Πρόκειται για κάτι επίπονο, αλλά το προτίμησα από την επέμβαση. Σου τοποθετούν ουσιαστικά ένα σεντόνι κάτω από τη μέση. Ήμουν σε ακινησία για 25 ημέρες.

Και τώρα Νίκο;

Περπατάω κανονικά και πολύ. Πρέπει το σώμα να είναι σε κίνηση, αυτό μου είπαν και οι γιατροί. Μπορώ να γυμνάζω και τα άκρα μου, αλλά ακόμη δεν κάνει να καταπονούμαι. Πάντως, ελπίζω πως γρήγορα θα μπορώ να κάνω ασκήσεις στα άκρα μου και να κάνω ελαφρύ τρέξιμο.

Πηγαίνεις σχεδόν καθημερινά στο ΟΑΚΑ.

Ναι, ήθελα να βλέπω τα παιδιά, τους συναθλητές μου και τον προπονητή μου. Μου δίνει δύναμη να είμαι στον χώρο που προπονούνται εκείνοι και έκανα και εγώ προπονήσεις.

Με τον συναθλητή του Εμμανουήλ Καραλή, τον προπονητή του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου και τον εθνικό προπονητή Κ20 Χρήστο Μελέτογλου

Με την υπόθεση με το ατύχημα τι γίνεται;

Έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Ο κύριος που με χτύπησε μέχρι και το δίπλωμά του είχε λήξει. Προσπάθησε να είναι δίπλα μου εκείνες τις ημέρες, αλλά δεν το ήθελα. Είχα τους δικούς μου ανθρώπους και ήθελα να το ξεχάσω.

Τι περιμένεις από τη νέα χρονιά;

Είμαι αισιόδοξος. Πιστεύω ότι τον Απρίλιο μπορεί να έχω μπει και πάλι στις προπονήσεις. Μάλιστα, ελπίζω να προλάβω και τους αγώνες του ανοιχτού το 2018. Μου αρέσει ο αθλητισμός και το επί κοντώ και είμαι τυχερός που ως τώρα εξελίχθηκε έτσι η πορεία της υγείας μου. Οπότε μόνο θετικά βλέπω το νέο έτος.

Ο Νίκος Νεράντζης είναι γεννημένος στις 13 Μαρτίου του 1998 στην Κέρκυρα. Ανήκει στον Κερκυραϊκό ΓΣ και τον ανέδειξε ο προπονητής από το νησί των Φαιάκων, ο Παύλος Σκορδίλης. Από φέτος ήρθε στην Αθήνα και εντάχθηκε στο γκρουπ του ομοσπονδιακού προπονητή Βασίλη Μεγαλοοικονόμου και γυμνάζεται μαζί με τον Έλληνα πρωταθλητή Εμμανουήλ Καραλή. Φέτος ο Νίκος Νεράντζης σημείωσε ατομικά ρεκόρ τόσο στον κλειστό με 5,51μ., που πέτυχε στους Βαλκανικούς Αγώνες στην Κωνσταντινούπολη στις 12 Φεβρουαρίου όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, που είναι και το απόλυτο ρεκόρ του. Στον ανοιχτό πέρασε τα 5,46μ. στο Athens Street Pole Vault που είχε διεξαχθεί στην Πλατεία Συντάγματος την 1η Ιουνίου.