Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Κατερίνα Στεφανίδη θα διεκδικήσει τον τίτλο της κορυφαίας Ευρωπαίας αθλήτριας, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το 2018 το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Μπέρμινγχαμ και επίσης κέρδισε για τρίτη σερί σεζόν το Diamond League.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ανακοίνωσε την τελική τριάδα για τις κορυφαίες αθλήτριες και μαζί με την Στεφανίδη τον τίτλο θα διεκδικήσουν η Ντίνα Άσερ Σμιθ (Μεγάλη Βρετανία, σπριντ) και η Ναφισάτου Τιάμ (Βέλγιο, έπταθλο).

Η Στεφανίδη αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης και το 2017 και δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν επαναλάβει τον θρίαμβο και τη φετινή σεζόν.

Στους άνδρες αυτοί που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή για το 2018 είναι οι Άρμαντς Ντουπλάντις (Σουηδία, επί κοντώ), Ραμίλ Γκουλίεφ (Τουρκία, 200μ.), Γιάκομπ Ινγκέμπριγκτσεν (Νορβηγία, 1.500μ. – 5.000μ.), Κέβιν Μάγιερ (Γαλλία, δέκαθλο).

Οι κορυφαίοι σε όλες τις κατηγορίες θα ανακοινωθούν στο Γκαλά της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στη Λωζάνη, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου.