Με ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα απολύτως πετυχημένο, στο Λονδίνο το περασμένο καλοκαίρι και ένα άλλο Παγκόσμιο (κλειστού) στο Μπέρμινγχαμ να έρχεται, οι Βρετανοί αποδεικνύουν ότι αγαπούν τον στίβο. Αυτό  επιβεβαιώθηκε και μέσα από έρευνα που έγινε στο Νησί για τα πιο δημοφιλή αθλήματα.
Η ερώτηση της έρευνας ήταν ποιο είναι το πιο βαρετό σπορ για τους Βρετανούς στην έρευνα που έκανε η YouGov Omnibus. Αναφέρθηκαν 17 αθλήματα: γκολφ, αμερικανικό ποδόσφαιρο, κρίκετ, νταρτς, μπάσκετ, ιπποδρομίες, ποδηλασία, φόρμουλα 1, μποξ, ράγκμπι union, κολύμβηση, ποδόσφαιρο, ράγκμπι λιγκ, γυμναστική, τένις και στίβος.
Μόλις πέντε από αυτά τα αθλήματα οι Βρετανοί τα θεωρούν εντυπωσιακά και όχι βαρετά: ποδόσφαιρο, ράγκμπι union, γυμναστική, τένις και στίβο.
Από αυτά το πιο δημοφιλές είναι ο στίβος, όπως έδειξε η έρευνα. Το 47% των ερωτηθέντων απάντησε πως θεωρεί πως τα αγωνίσματα του στίβου είναι εντυπωσιακό να τα παρακολουθούν και μόλις το 28% τα βρίσκει βαρετά.
Οι Βρετανοί είναι γεγονός ότι έχουν δείξει εμπράκτως την αγάπη τους για τον στίβο κι όταν αυτή αγάπη τοποθετείται μέσα σε μια έρευνα πάνω από το ποδόσφαιρο ή το ράγκμπι, τότε αυτό αποτελεί “παράσημο” για όσα συμβαίνουν στον παγκόσμιο στίβο.
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου έσπασε όλα τα ρεκόρ προσέλευσης και εσόδων, οι Βρετανοί στήριξαν όσο κανείς άλλος μια τόσο σπουδαία διοργάνωση και ετοιμάζονται να κάνουν το ίδιο και στο Μπέρμινγχαμ τον Μάρτιο, στο Παγκόσμιο κλειστού.