Νέα, όμορφη, δραστήρια, τα καταφέρνει τόσο στον πρωταθλητισμό, όσο και με τις σπουδές της και παράλληλα εργάζεται. Με υπομονή και δουλειά, ίσως επειδή το αγώνισμα που διακρίνεται χρειάζεται το ίδιο. Τα 20χλμ. βάδην, που τα δύο τελευταία χρόνια αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ελλάδας στην κατηγορία Κ23. Ελάτε να γνωρίσουμε την Αλεξάνδρα Καυκούλα…

Αλεξάνδρα Καυκούλα / Φωτο Άγγελος Ζυμάρας

Γεννήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου του 1995 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Καλλιθέα, όπου πήγε και σχολείο και συγκεκριμένα τελείωσε το 5ο Γενικό Λύκειο Καλλιθέας. Η πρώτη της επαφή με τον στίβο έγινε όταν ήταν στην Ε’ Δημοτικού και είχε ξεκινήσει ήδη η αδελφή της και την παρότρυνε να πάει και εκείνη. Η πρώτη της προπονήτρια ήταν η κ. Μαρία Συρρή από τον ΓΣ Καλλιθέας, ενώ είχε ασχοληθεί και με το βόλεϊ. Στον στίβο έκανε πολλά αγωνίσματα και φαίνεται πως αυτό που της ταίριαζε ήταν εκείνο που δεν είχε δοκιμάσει το βάδην! «Μαζί με μια συναθλήτριά μου, το είχαμε ζητήσει από την προπονήτριά μας να το δοκιμάσουμε και κάπως έτσι έγινε η πρώτη επαφή. Στην αρχή δεν ήμουν καθόλου καλή και μάλιστα, μετείχα σε κάποιους αγώνες και ερχόμουν τελευταία. Μου άρεσε όμως και αποφάσισα να το δω πιο σοβαρά», λέει η νεαρή αθλήτρια, που τώρα γυμνάζεται με τον Παναγιώτη Γερακό και ήδη έχει δύο πρώτες θέσεις σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Κέρδισε το 2016 στα Μέγαρα στην κατηγορία Νέων Γυναικών σε 1:50.03 και φέτος στη Φλώρινα σε 1:54.22. «Ο προπονητής μου με έχει βοηθήσει και με την εμπιστοσύνη του κατάφερα να δουλέψω πολύ και οι κόποι μου συνεχώς ανταμείβονται μέσα από αυτή την προσπάθεια», συμπληρώνει, ενώ και οι γονείς της, ο κ. Δημήτρης Καυκούλας και η κ. Σπυριδούλα Καραντζίνη, τη στήριξαν πάρα πολύ όλα τα χρόνια της αθλητικής της πορείας. «Είναι παρόντες σε όλες τις διοργανώσεις όπου λαμβάνω μέρος και με ενθαρρύνουν ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα». Η Αλεξάνδρα έχει και την αδελφή της, τη Μάγδα, που είναι 26 ετών και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το θέατρο, ενώ παράλληλα σπουδάζει χρηματοοικονομικά στο πανεπιστήμιο Πειραιά.

Αλεξάνδρα Καυκούλα / Φωτο Άγγελος Ζυμάρας

Όσον αφορά την ίδια, σπουδάζει λογιστική και χρηματοοικονομική και της έχει μείνει ένα μάθημα, ενώ εργάζεται σε ναυτιλιακή εταιρεία στην Κηφισιά. Για τους στόχους της τους επαγγελματικούς και τους αθλητικούς λέει: «Στα επόμενα σχέδιά μου είναι ένα μεταπτυχιακό στον τομέα μου. Στο βάδην, πάντα στόχος μου είναι η συνεχής βελτίωση, οπότε θα ήθελα του χρόνου ένα ατομικό ρεκόρ και γιατί όχι μια συμμετοχή σε μια μεγάλη διοργάνωση στο εξωτερικό. Μου αρέσει ο αθλητισμός, θεωρώ ότι πρέπει να διατηρείται μια ισορροπία και ο κάθε άνθρωπος πρέπει να εντάσσει τον αθλητισμό στη ζωή του».

Αλεξάνδρα Καυκούλα / Φωτο Άγγελος Ζυμάρας

Στα πλεονεκτήματά της βάζει: «Τον σεβασμό μου ως προς όλους τους αθλητές, ανεξάρτητα από επιδόσεις» και στα μειονεκτήματά της: «Το άγχος πριν τον αγώνα». Πρότυπό της είναι η Γιουσέιν Μπολτ, αφού πιστεύει πως: «Μέσα από την προσωπικότητα και τις επιδόσεις του κατάφερε να αναδείξει παγκοσμίως το όνομά και τα αγωνίσματά του». Όπως κάθε άνθρωπος ονειρεύεται και η ίδια: «Θέλω να συνεχίσω να κάνω όλα αυτά που με ευχαριστούν και μου δίνουν κίνητρο ν’ αγωνίζομαι».

Αλεξάνδρα Καυκούλα / Φωτο Άγγελος Ζυμάρας

Καλύτερο…

 1. Φαγητό: Παστίτσιο
 2. Γλυκό: Τα Pancakes στο New Habits κάθε Σαββατοκύριακο είναι απόλαυση!
 3. Ταξίδι: Όλα τα ταξίδια, κυρίως στο εξωτερικό
 4. Gadget: Κινητό
 5. Ταινία: Prisoners
 6. Ηθοποιός: Η αδελφή μου εννοείται!
 7. Αθλητής: Γιουσέιν Μπολτ
 8. Φίλος: Η οικογένειά μου
 9. Αυτοκίνητο: Mini Cooper
 10. Ρούχο: Casual chic
Αλεξάνδρα Καυκούλα / Φωτο Άγγελος Ζυμάρας

Μεγαλύτερος-η-ο…

 1. Φόβος: Η υγεία των δικών μου
 2. Αντίπαλος: Το χρονόμετρο
 3. Στιγμή: Η πρώτη μου νίκη σε αγώνα
 4. Διασκέδαση: Κάθε βραδινή έξοδος με φίλους
 5. Χόμπι: Θέατρο, σινεμά
 6. Έκπληξη: Το πρώτο μου πανελλήνιο μετάλλιο
 7. Απογοήτευση: Δεν απογοητεύομαι εύκολα. Προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά και να μαθαίνω μέσα από κάθε αποτυχία ή δυσκολία
 8. Αγάπη: Οι φίλοι μου
 9. Ανάμνηση: Τα ταξίδια μου
 10. Όνειρο: Δεν τα αποκαλύπτω ποτέ