Για άλλη μια φορά σε τελικό, για άλλη μια φορά, πέμπτη, σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού. Ο Κώστας Φιλιππίδης είναι η σταθερή αξία στο επί κοντώ. Μπορεί την Κυριακή τα πράγματα να μην πήγαν όπως θα ήθελε και είχε σχεδιάσει στο μυαλό του με τον προπονητή του Δημήτρη Κυτέα, αλλά και πάλι έφθασε στην έβδομη θέση στον κόσμο.

Κώστας Φιλιππίδης / φώτο Άγγελος Ζυμάρας

Μια αξιοπρεπή θέση που έχει πάρει πολλάκις σε μεγάλες διοργανώσεις. Ίσως αν δεν είχε χάσει μέρος των προπονήσεών του λόγω ενός τραυματισμού, να μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Κώστας Φιλιππίδης / φώτο Άγγελος Ζυμάρας

Με άλμα στα 5,70μ. έκλεισε τον αγώνα του, ενώ προσπάθησε μια φορά στα 5,80μ. χωρίς επιτυχία και στη συνέχεια στα 5,85μ. για να μπει στα μετάλλια, αλλά δεν τα κατάφερε. Τα 5,85μ. ήταν ένα άλμα που πέρασε και φέτος και ισοφάριζε το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό, αλλά όπως είπαμε ο τραυματισμός από βάρη τον έκανε να χάσει το ρυθμό προετοιμασίας.

Κώστας Φιλιππίδης / φώτο Άγγελος Ζυμάρας

«Δεν θέλω να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία. Ένα πρόβλημα που είχα με άφησε πίσω στην προετοιμασία. Εδώ ήμουν καλά, αλλά δεν πήγαν τα πράγματα όπως θα ήθελα. Πέρασα τα 5,70μ. και μετά προσπάθησα στα 5,80μ. έκανα άκυρη και έβαλα στα 5,85μ. για να παλέψω για το μετάλλιο, όμως δεν βγήκε. Συμβαίνουν αυτά. Έτσι, είναι ο αθλητισμός. Συνεχίζουμε. Έχουμε μπροστά μας και άλλους αγώνες και θα προσπαθήσω γιατί όχι να κάνω την έκτη μου συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού το 2020».