Μια θέση στο βάθρο ανήκει στην Κατερίνα Στεφανίδη όταν αγωνίζεται σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης. Μπορεί να μας συνήθισε στο ψηλότερο σκαλί, αλλά υπάρχουν, εκτός από το χρυσό, το ασημένιο και το χάλκινο. Το «χρώμα» αυτή τη φορά ήταν το χάλκινο για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που τα «ντούμπλαρε» στο Μπέρμιγχαμ, καθώς ήταν τρίτη και στο Πόρτλαντ το 2016.

Κατερίνα Στεφανίδη / φωτο Άγγελος Ζυμάρας

Ο τελικός δεν ήταν εύκολος για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια και κρίθηκε στο τελευταίο της άλμα, σε ότι αφορά την κατάκτηση μεταλλίου. Με 4,75μ. ήταν τέταρτη και στα 4,80μ. είχε δύο αποτυχημένες και έπρεπε να το περάσει το ύψος για να είναι στο βάθρο, καθώς κρατούσε την τρίτη θέση η Ελίζα Μακ Κάρτνεϊ. H Νεοζηλανδή απέτυχε τρεις φορές στα 4,80μ. και πετούσε το… γάντι στην πρωταθλήτριά μας που το «σήκωσε»! Πέρασε το ύψος και εξασφάλισε τουλάχιστον το χάλκινο, που έμελλε να είναι και το τελικό χρώμα. Προσπάθησε στα 4,85μ., αλλά έκανε ένα άκυρο και δοκίμασε δύο φορές στα 4,90μ., χωρίς ωστόσο να το περάσει. Πάντως, τεχνικά μια προσπάθειά της στα 4,90μ. ήταν εξαιρετική, αλλά δεν έμεινε ο πήχης!

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με 4,95μ., η οποία πέτυχε ρεκόρ αγώνων και το ασημένιο η Ρωσίδα- που μετείχε ως ανεξάρτητη- Αντζέλικα Σιντόροβα με 4,90μ.

Κατερίνα Στεφανίδη / φωτο Άγγελος Ζυμάρας

Μετά το τέλος του τελικού η Κατερίνα Στεφανίδη μίλησε στους δημοσιογράφους και το πρώτο που είπε χαμογελώντας ήταν «Ουφ, στο τσακ το βάθρο» και συνέχισε: «Το να πάω σήμερα στο βάθρο ήταν πιο δύσκολο από άλλα χρυσά. Νιώθω ανακούφιση που δεν ήρθα τέταρτη.

Κατερίνα Στεφανίδη / φωτο Άγγελος Ζυμάρας

Έπρεπε να βάλω μεγάλη προσπάθεια για να πάρω το μετάλλιο. Σίγουρα περιμέναμε (σ.σ. με τον προπονητή και σύζυγό της Μίτσελ Κρίερ) κάτι παραπάνω, καθώς πιστεύω ότι στο τελευταίο μου στο 4.90μ. φάνηκε ότι το είχα το ύψος, αλλά είμαι χαρούμενη με ένα ακόμα μετάλλιο. Λίγο ίσως είμαι απογοητευμένη με την επίδοση, αλλά χαρούμενη που βγήκα και υγιής καθώς μπαίνοντας στον κλειστό ήμουν σε εξαιρετική κατάσταση. Μετά τη Νέα Υόρκη ξεκίνησε ένα πρόβλημα τενοντίτιδας στους μηρούς μου και με ενόχλησε και σήμερα. Γι’ αυτό και επιλέξαμε να μην μπω τελικά από τα 4,60μ. που είχαμε αποφασίσει, αλλά από τα 4,70μ. για να ξεκουραστώ περισσότερο. Γι’ αυτό και όταν το πέρασα το πανηγύρισα γιατί ήταν ρίσκο. Είδατε πάντως σήμερα ότι η Μόρις έφτασε στα 4.95μ. και η Σιντόροβα έκανε ατομικό ρεκόρ με 4,90μ., δεν μπορώ να ελέγξω σε τι κατάσταση θα βρεθεί η κάθε αθλήτρια.

Κατερίνα Στεφανίδη / φωτο Άγγελος Ζυμάρας

Εγώ ήρθα κι έκανα ένα 4.80μ. που μου βγήκε η ψυχή να το κάνω και θεωρώ ότι έκανα το καλύτερο άλμα της ζωής μου στο τελευταίο στα 4.90μ. από τεχνικής άποψης, αλλά δεν βγήκε. Τώρα θα ξεκουραστώ για δύο εβδομάδες, προκειμένου να δω το πρόβλημα που έχω και μετά θα προετοιμαστώ για τον ανοιχτό.

Πάντως, η ολυμπιονίκης μας έκανε παράπονα και για τη διοργάνωση. «Ο αγώνας είχε φοβερές καθυστερήσεις και σταματήματα, με τις εκκινήσεις των άλλων αγώνων, τις απονομές και εμένα με κούρασε αυτό. Την Σιντόροβα που την είχα σίγουρη για 4.90 την είδα και αυτή εκνευρισμένη στο τέλος, καθώς την σταμάτησαν πριν από ένα άλμα… Επίσης, δεν μου άρεσε που μετά το 4,70μ. ανέβαινε ο πήχης κατά πέντε εκατοστά. Έπρεπε από τα 4,80μ. και πάνω να συμβεί αυτό».

Κατερίνα Στεφανίδη / φωτο Άγγελος Ζυμάρας