Κείμενο: Χριστίνα Κοραή / Φωτογραφίες: Άγγελος Ζυμάρας 

Το ρεκόρ συμμετοχών, οι νέες διαδρομές και η άριστη υποστήριξη των δρομέων τόσο κατά την προσπάθειά τους όσο και μετά από αυτήν,

ΝΝ 11ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ MΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΝΝ 11ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ MΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / φωτογραφία Άγγελος Ζυμάρας

το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο των πρωταθλητών που έλαβαν μέρος, η επιπλέον λάμψη που έδωσαν οι Ολυμπιονίκες μας και οι άνθρωποι του πολιτισμού και της τέχνης, τα χαμόγελα των ανθρώπων κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης, σε συνδυασμό με τις εκπληκτικές καιρικές συνθήκες, χάρισαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης την ομορφότερή της φετινή γιορτή.

ΝΝ 11ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ MΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλάμβανε και τον Δρόμο 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, που ήταν αφιερωμένος στο περιβάλλον.

 Περισσότεροι από 20.000 δρομείς, από 9χρονους μαθητές Δημοτικών Σχολείων μέχρι τον 95χρονο Φώτη Πετρίδη και τον 89χρονο Σάββα Καλπαχίδη, πλημμύρισαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης και της Δυτικής Μακεδονίας, κέρδισαν το χειροκρότημα πολλών φιλάθλων και έστειλαν μήνυμα άθλησης και υγείας, μέσα από ένα θεσμό που είναι αφιερωμένος στον Στέλιο Κυριακίδη και που εκτός από αθλητική διάσταση διαθέτει επίσης κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό, επιστημονικό και ιστορικό χαρακτήρα, αφού από το 2006 ενώνει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη και δικαιώνει με τον καλύτερο τρόπο το βαρύ όνομα που φέρει.

ΝΝ 11ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ MΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΝΝ 11ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ MΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / φωτογραφία Άγγελος Ζυμάρας

Η WIND, Επίσημος Χορηγός της διοργάνωσης

WIND Running Team  / φωτογραφία Άγγελος Ζυμάρας
WIND Running Team / φωτογραφία Άγγελος Ζυμάρας

Η WIND, Επίσημος Χορηγός της διοργάνωσης, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα κοινωνικής προσφοράς για το Δημοτικό Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» και την Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου ΕΛΠΙΔΑ. Ο Ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, η δημοσιογράφος Σάσα Σταμάτη, οι παρουσιαστές Γιώργος Μανίκας, Στέλιος Χανταμπάκης, Ελένη Τσολάκη, Δημήτρης Αλεξάνδρου, Νικολέττα Ράλλη, Μαντώ Γαστεράτου και Τζένη Μελιτά μαζί με φίλους, συνεργάτες και εργαζόμενους της WIND απόλαυσαν τον αγώνα, στηρίζοντας ταυτόχρονα την πρωτοβουλία αλληλεγγύης της WIND.

Αλέξανδρος Νικολαΐδης
Αλέξανδρος Νικολαΐδης / φωτογραφία Άγγελος Ζυμάρας

Στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ., που είχε την πολυπληθέστερη συμμετοχή, πρώτευσε ο Μάρκος Γκούρλιας της WIND Running Team με χρόνο 15:47. Την τριάδα συμπλήρωσαν ο Πασχάλης Τερζής (16:17), που για δεύτερη διαδοχική χρονιά κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, και ο Στράτος Μαυριδόπουλος (16:19).

Μάρκος Γκούρλιας / φωτογραφία Άγγελος Ζυμάρας
Μάρκος Γκούρλιας / φωτογραφία Άγγελος Ζυμάρας

Στις γυναίκες, τη νίκη κατέκτησε η Ράνια Ρεμπούλη (16:45) που έτρεξε με την Stoiximan Running Team, δύο εβδομάδες μετά τη νίκη της στο Διεθνή Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, αφήνοντας στη 2η θέση την Αναστασία Μαρινάκου (17:12) της WIND Running Team και στην 3η θέση την Ειρήνη Μιχαλά (19:34).

Ράνια Ρεμπούλη,Αναστασία Μαρινάκου
Ράνια Ρεμπούλη,Αναστασία Μαρινάκου / φωτογραφία Άγγελος Ζυμάρας

Με τη WIND Running Team έτρεξαν οι Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Βίκυ Χατζηβασιλείου, Μαντώ Γαστεράτου, Σάσα Σταμάτη, Νικολέτα Ράλλη, Δημήτρης Παπανώτας, Ράνια Κωστάκη, Ελένη Τσολάκη, Σάντυ Κουτσοσταμάτη, Στέργιος Χανταμπάκης, Γιώργος Μανίκας.

WIND Running Team
WIND Running Team / φωτογραφία Άγγελος Ζυμάρας

Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλάμβανε και τον Δρόμο 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, που ήταν αφιερωμένος στο περιβάλλον. Στην αφετηρία, στην Πλατεία Αριστοτέλους, βρέθηκαν 2.000 παιδιά, που διέδωσαν το μήνυμα «Ο αγώνας για το περιβάλλον είναι Μαραθώνιος». Ο Δρόμος συνδιοργανώθηκε με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και αμέσως μετά τον τερματισμό των μαθητών ακολούθησε πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης.