ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 στις 20:00 το βράδυ, στον επιβλητικό προβλήτα ένα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με την αίγλη της παρουσίας του θωρηκτού της νίκης «Γ. Αβέρωφ» θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής του πρώτου «Προγράμματος Υποτροφιών στην Παιδεία και τον Αθλητισμό του Συλλόγου Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών (ΣΕΕΔΑ) και Ομίλου Αντωνέλη».

Η επιτροπή αξιολόγησης κράτησε επί μήνες ως επτασφράγιστο μυστικό το αποτέλεσμα με τους τρεις νικητές για το εναρκτήριο έτος του προγράμματος 2016-17! Οι εκατοντάδες αιτήσεις που υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά τον Ιούνιο αξιολογήθηκαν από την τριμελή επιτροπή στην οποία συμμετείχαν οι πρωταθλήτριες Καλτσά Χριστίνα – Ρυθμική Γυμναστική, Μαρία Μοίρου – Επιτραπέζια Αντισφαίριση και Αγγελική Εξάρχου από την Κολύμβηση και τεχνική υποστήριξη του συστήματος βαθμολογίας από την Ιατρίδου Ραμπέα – τεχνική κολύμβηση. Χρειάστηκαν δύο πολύωρες συνεδριάσεις στην Αθήνα για την εισαγωγή των στοιχείων που κατέθεσαν οι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες των Εθνικών μας Ομάδων για την διαμόρφωση της βαθμολογίας και στη συνέχεια η επιβεβαίωση των στοιχείων με τα πρωτότυπα δικαιολογητικά και τις βεβαιώσεις των αρμόδιων Ομοσπονδιών για την τελική κατάταξη.

 

Νικητές αναδείχτηκαν με πολύ υψηλή βαθμολογία οι:

 1. Ιωάννα Παναγιωτίδου Παγκόσμια Πρωταθλήτρια της Τεχνικής Κολύμβησης
 2. Ζαφείρης Βολικάκης, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ποδηλασίας Πίστας
 3. Αντώνης Τσαπατάκης, Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην ειδικά διαμορφωμένη για παρουσιάσεις και προβολές Αποθήκη Δ’ του ΟΛΘ και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και την Υποστήριξη του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Marketing Θεσσαλονίκης.

Για τις απονομές έχουν προσκληθεί σημαντικές προσωπικότητες του Αθλητικού χώρου και της εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης.

Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό που καλείται να τιμήσει την εκδήλωση και να επιβραβεύσει με το χειροκρότημά του τους Πρωταθλητές μας.

Η Ιωάννα Παναγιωτίδου

Η Παναγιωτίδου Ιωάννα γεννήθηκε στις 11 Ιουλίου του 1999 στη Θεσσαλονίκη. Τον Οκτώβριο του 2008 ξεκίνησε τον αθλητισμό στην ομάδα του ΓΑΣ Βόσπορος στο τμήμα της Τεχνικής κολύμβησης. Ολόκληρο το τμήμα κολυμβητών μεταπήδησε στην ομάδα του ΚΟ Καλαμαριάς την επόμενη χρονιά, όπου και κολυμπάει μέχρι και σήμερα. Τον Μάρτιο του 2009 είναι κάνει την παρθενική της εμφάνιση σε επίσημους αγώνες, στο Χειμερινό Πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος κατακτώντας 3 χρυσά μετάλλια στα 50μ. επιφανείας, 100μ. επιφανείας & 200μ. επιφανείας. Την χαρακτηρίζει, η υπομονή και η επιμονή καθώς και η προσήλωση στους στόχους που βάζει. Την εμπνέουν άνθρωποι με έντονη και ιδιαίτερη προσωπικότητα.

Στις επιτυχίες της περιλαμβάνονται:

 • Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων – Νεανίδων Πολωνία 2013, 3η θέση στα 4Χ200μ. επιφανείας η πρώτη της διεθνής διάκριση την ημέρα των γενεθλίων της
 • Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων – Νεανίδων Γαλλία 2016, Παγκόσμιο ρεκόρ Νεανίδων 400μ. επιφανείας
 • Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων – Νεανίδων Ρωσία 2016, 1η θέση 200μ. επιφανείας, 1η θέση 400μ. επιφανείας.

Ο Ζαφείρης Βολικάκης

Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον. Αυτή η παροιμία ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Ζαφείρη Βολικάκη, ενός αθλητή που η ζωή του έχει άρρηκτα συνδεθεί με το ποδήλατο. Γεννήθηκε στα μέσα του Ιουνίου 1989 και σε κάθε παράσταση της ζωής του η ποδηλασία έπαιξε και εξακολουθεί να παίζει πρωτεύοντα ρόλο. Παρά τα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει από τα πρώτα βήματα της ζωής του όπως η οστεοχονδριτιδα και μια σειρά χειρουργικών επεμβάσεων δεν το έβαλε κάτω αλλά αντιμετώπιζε τις ατυχίες με περίσσια υπομονή. Από την πρώτη του επαφή με το άθλημα γύρω στα επτά του χρόνια ξεκίνησε ένας μακρύς δρόμος γεμάτος επιτυχίες που συνεχίζεται έως και σήμερα. Πανελλήνια πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες κάθε χρόνο χωρίς διακοπή κοσμούν το πλούσιο βιογραφικό. Ο επιμένων νικά είναι το σύνθημα του και αν τον ρωτήσεις αν μετάνιωσε που υπηρετεί όλα αυτά τα χρόνια το ποδήλατο απαντά ότι αν ξεκινούσε από την αρχή πάλι έτσι θα λειτουργούσε. Το έτος που διανύουμε τον βρίσκει με τον αδελφό του Χρήστο Βολικάκη σε διεθνείς διοργανώσει με απώτερο σκοπό την πρόκριση στην Ολυμπιάδα του Τόκυο το 2020.

Στις επιτυχίες του περιλαμβάνονται:

 • Πρόκριση και συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012
 • Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πίστας Εφήβων Βέλγιο 2006, 3η θέση Ομαδικό Σπριντ
 • Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πίστας Εφήβων Ελλάδα 2006, 2η θέση Ομαδικό Σπριντ
 • Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Πολωνία 2008, 5η θέση Ομαδικό Σπριντ
 • Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Λευκορωσία 2009, 4η θέση Ομαδικό Σπριντ
 • Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πίστας 2010, 4η θέση Ομαδικό Σπριντ, 4η θέση 200μ. ταχύτητας.
 • Βαλκανικό Πρωτάθλημα Πίστας 2016 1η θέση Ομαδικό Σπριντ, 2η θέση 200μ. ταχύτητας, 2η θέση Κέϊριν

 

Ο Αντώνης Τσαπατάκης

Ξεκίνησε να κολυμπά στην ηλικία των πέντε ετών και μερικά χρόνια μετά έγινε αθλητής του πόλο. Το 2005 εντάχθηκε στη Σχολή Δόκιμων Αστυφυλάκων, κάνοντας έτσι το όνειρο του πραγματικότητα. Ένα χρόνο μετά, το 2006, σε μια στροφή ενός γνώριμου δρόμου, ακριβώς έξω από το κολυμβητήριο όπου είχε περάσει τη μισή ζωή του, ως πολίστας του ΝΟ Χανίων, η μηχανή του ξέφυγε από την πορεία της λόγω υπερβολικής ταχύτητας. Πετάχτηκε στο απέναντι πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα την παράλυση των κάτω άκρων.

Το 2009 ξεκίνησε να ασχολείται με την κολύμβηση ΑμεΑ, έχοντας προπονητή τον Κώστα Νικολαντωνάκη. Στο διάστημα αυτό έχει πολλές διακρίσεις σε πανελλήνιους (είναι κάτοχος 2 πανελληνίων ρεκόρ), Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους αγώνες, έχει στη κατοχή του 17 χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια.

Στις επιτυχίες του περιλαμβάνονται:

 • Παραολυμπιακοί αγώνες Λονδίνο Αγγλία 2012, 4η θέση στα 100μ. πρόσθιο SB4.
 • Παγκόσμιο πρωτάθλημα Μόντρεαλ Καναδά 2013, 3η θέση 50 πεταλούδα s5, 3η θέση 100 πρόσθιο SB4.
 • Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ολλανδία 2014, 2η θέση 100μ πρόσθιο SB4.
 • Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Βερολίνο 2015, 1η θέση Πανευρωπαϊκό ρεκόρ στα 50μ πρόσθιο SB4.
 • Παγκόσμιο πρωτάθλημα Σκωτία 2015, 2η θέση 100μ πρόσθιο SB4 με κατάρριψη του δικού του πανελλήνιου ρεκόρ κατά 1,5 δευτερόλεπτο (1.36,30)με αποτέλεσμα την μεγάλη πρόκριση στους Παραολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας το 2016.
 • Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Βερολίνο 2017, 2η θέση 50μ πρόσθιο SB4 IBM Berlin 2017.