Σε μια μεγάλη γιορτή για το Ναύπλιο και την Αργολίδα εξελίχθηκε ο 4ος Παλαμήδειος Άθλος – Nafplio Castle Run που έγινε την περασμένη Κυριακή, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 2.000 δρομέων σε όλα τα αγωνίσματα.

Ο αγώνας συνδυάστηκε με τις εκδηλώσεις που έγιναν στο Ναύπλιο, για τον εορτασμό των 196 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό, γεγονός που έδωσε ένα ιδιαίτερο εορταστικό χρώμα στον αγώνα προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες.

Κορυφαίο γεγονός ήταν  ο «Παλαμήδειος Αθλος» των 5 χλμ., με την εκκίνηση να δίνεται από το Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και τους δρομείς να ανεβαίνουν στο Παλαμήδι από τα 999 σκαλοπάτια, να διασχίζουν το ιστορικό κάστρο και μετά να τρέχουν τα 4,15 κατηφορικά χιλιόμετρα, μέσω της ασφαλτοστρωμένης διαδρομής, ως τον τερματισμό στο κέντρο του Ναυπλίου. Επίσης, έγιναν αγώνες 10χλμ., 3 χλμ. και 1,5 χλμ. junior run.

Στον «Παλαμήδειο Αθλο» την πρώτη θέση πήρε ο Γιώργος Βαλαβάνης με 20:21 και ακολούθησαν ο Ανδρέας Μακρής με 23:18 και ο Στέφανος Βαρότσης με 23:25. Στις γυναίκες πρώτευσε η Νεφέλη Παπαγεωργίου με 24:20 και πίσω της ήταν η Βασιλική Καντά με 25:39 και η Ελισάβετ Δήμου με 26:35.