Η φθινοπωρινή φάση της σειράς αγώνων Run Greece ξεκίνησε χθες στην Αλεξανδρούπολη και μπορεί οι καιρικές συνθήκες να μην ήταν ευνοϊκές, διότι ο αγώνας έγινε υπό βροχή, όμως αυτό δεν εμπόδισε τον κόσμο της πόλης του Έβρου να συμμετάσχει, ούτε τους αθλητές να κάνουν σημαντικές επιδόσεις.

Ο Μάρκος Γκούρλιας είναι φέτος ο πιο φορμαρισμένος δρομέας των αποστάσεων και αναδείχθηκε νικητής στην κούρσα των 10 χιλιομέτρων, ολοκληρώνοντας τον αγώνα του σε 33:29, σε μια κούρσα που είχε προπονητικό χαρακτήρα για εκείνον.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε τρεις τις νίκες του στη συγκεκριμένη πόλη, ενώ βρέθηκε πολύ κοντά και στο ρεκόρ αγώνα, το οποίο του ανήκει από το 2017 με 33:19. Δεύτερος ήταν ο Χαράλαμπος Δελής με 36:26 και τρίτος ο Μανώλης Στόικος με 36:31.

Στις γυναίκες, καλύτερη όλων στα 10 χλμ. ήταν η Μαργαρίτα Ντίνα, που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού σε 40:30 και έφτασε επίσης τις τρεις νίκες στον συγκεκριμένο αγώνα. Η έμπειρη αθλήτρια ήταν πρώτη τόσο το 2015 όσο και το 2016. Δεύτερη στην ίδια απόσταση ήταν η Γεωργία Δημητριάδου (41:20) και τρίτη η Μιλένα Βέλκοβα (42:15).

Στον αγώνα των 5 χλμ. πρώτος αναδείχθηκε ο Χαράλαμπος Βούλκος με 17:02, ενώ στις γυναίκες η νεάνιδα αθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων Φωτεινή Μυστακίδου, τερμάτισε σε 19:36, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τη νέα σεζόν.

Ο αγώνας της Αλεξανδρούπολης ήταν ο πέμπτος της φετινής χρονιάς. Θα ακολουθήσει την επόμενη Κυριακή, 7 Οκτωβρίου, ο αγώνας της Πάτρας, ενώ το φετινό φινάλε θα δοθεί στις 14 Οκτωβρίου στη Ρόδο.