Τα 400 μέτρα, η παρατεταμένη ταχύτητα, είναι δύσκολο αγώνισμα. Χρειάζεται γαλακτικό και πολύ φαΐ για να φθάσεις σε υψηλό επίπεδο!
Γι’ αυτό ίσως ο Γιάννης Λογοθέτης έχει πάθος με το αγώνισμα, αλλά και με τα χάμπουργκερ. Δώσε του ένα μπέργκερ και πάρε του τη ψυχή, που λένε.
Φυσικά χαριτολογούμε, αλλά ο νεαρός αθλητής με την απάντησή του για το καλύτερο φαγητό του, μας προδιέθετε να τον φωτογραφίσουμε σε μπεργκεράδικο και να σας τον γνωρίσουμε!

Γιάννης Λογοθέτης / Φώτο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου
Γιάννης Λογοθέτης / Φώτο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου

Γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου του 1996 στη Ρόδο, όπου μεγάλωσε και πήγε σχολείο.
Στο «νησί των Ιπποτών» είχε και την πρώτη του επαφή με τον στίβο και συγκεκριμένα στην Στ’ δημοτικού, όπου μετείχε σε σχολικούς αγώνες στα 1.000 μέτρα.
Όπως συνηθίζεται το «μάτι» ενός προπονητή είδε το ταλέντο του και του ζήτησε να γραφτεί σε σύλλογο, αλλά εκείνος είχε ήδη ξεκινήσει με το ποδόσφαιρο και παράλληλα έκανε ταεκβοντό και δεν τον τράβηξε ο στίβος. Μέχρι την Γ’ γυμνασίου, όταν ο δίδυμος αδελφός του άρχισε στίβο με ένα φίλο του πατέρα τους, τον Λουκά Μουστάκα και αυτό έφερε και τον Γιάννη στο στάδιο.
Αυτός ήταν και ο πρώτος του προπονητής που τον παρότρυνε να ασχοληθεί με τις ταχύτητες. «Είδε πως είχα κλίση εκεί και έτσι, ξεκίνησα με τις ταχύτητες. Όμως δεν γινόταν να κάνω τρία αθλήματα ταυτόχρονα λόγω χρόνου, αλλά και λόγω κούρασης και τότε χωρίς δεύτερη σκέψη επέλεξα τον στίβο.
Οι γονείς μου με στήριξαν στο κομμάτι του στίβου στο βαθμό που ήταν απαραίτητο, αλλά είχαν προτεραιότητα στα μαθήματα και αργότερα στη σχολή μου»
, λέει ο 21χρονος σήμερα, που ο πατέρας του Νεκτάριος και η μητέρα του Σταματία έχουν άλλα δύο αγόρια, όπως προαναφέραμε τον δίδυμο Μιχάλη και τον Παναγιώτη που είναι μικρότερος.

Γιάννης Λογοθέτης / Φώτο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου

Η πρώτη όμως επαφή για τον Γιάννη Λογοθέτη ήταν με τα σπριντ, όμως ως γνωστόν είναι πρωταθλητής στα 400 μέτρα και ο λόγος που έκανε την αλλαγή ήταν όπως μας εξηγεί: «Ασχολήθηκα με τα 100 και 200 μέτρα, ενώ λίγο διάστημα μετά έκανε και μήκος. Δυστυχώς είχα κάποιος τραυματισμούς και αυτό με έκανε να πάρω την απόφαση μαζί με τον προπονητή μου να ασχοληθώ με τα 400 μέτρα, γιατί δεν έχουν τόσο ένταση, όσο τα 100μ.
Αυτή η αλλαγή ήρθε και την εποχή που έφυγα από τη Ρόδο για την Αθήνα για σπουδές. Η μετάβασή μου πάντως, από τα σπριντ στην παρατεταμένη ταχύτητα ήταν ζόρικη, καθώς και η προπόνηση ήταν δυσκολότερη και χρειάζεται περισσότεροι προσπάθεια και επιμονή.
Για να λέω την αλήθεια το αγαπημένο μου αγώνισμα είναι τα 200 μέτρα, αλλά τώρα πια έχω προσαρμοστεί στα δεδομένα και στα 400 μέτρα».

Γιάννης Λογοθέτης / Φώτο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου

Από τις πρώτες σημαντικές διακρίσεις στα 400 μέτρα για τον αθλητή που ανήκει στον ΓΣ Κηφισιάς ήρθαν το 2015 όταν κέρδισε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών που είχε διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ τερματίζοντας σε 48.45 και παράλληλα είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Ανδρών. Ακολούθησαν η πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών στο ΣΕΦ με 48.61, που είναι και το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό και ήταν και η καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα για το 2016.
Στον ανοιχτό είχε νικήσει στα «Παπαφλλέσσεια» στην Καλαμάτα με 48.13, που είναι και το ατομικό του ρεκόρ στον ανοιχτό και απόλυτο ρεκόρ του. Φέτος, παρά κάποια προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπισε, έτρεξε σε 48.16, ενώ στον κλειστό σε 48.77 που ήταν και η επίδοση της χρονιάς στη χώρα μας.
Τώρα προετοιμάζεται εν όψει της νέας σεζόν, που έφεραν και προπονητικές αλλαγές. Για ένα διάστημα που είχε έρθει στην Αθήνα γυμνάζονταν με τον Τριαντάφυλλο Παπαευαγγέλου και στη συνέχεια με τον Μιχάλη Αναγνώστου και εδώ και λίγους μήνες επέστρεψε στον παλιό του προπονητή, τον Τριαντάφυλλο Παπαευαγγέλου. «Ο βασικός μου στόχος, που έχω κάθε χρόνο, είναι να είμαι υγιής και να προσπαθώ να βελτιώνομαι συνέχεια και από εκεί και πέρα ότι βγει. Είτε ένα νέα ρεκόρ, είτε μια συμμετοχή σε κάποια διοργάνωση».

Γιάννης Λογοθέτης / Φώτο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου

Παράλληλα, όπως το ήθελαν οι γονείς του, αλλά και ο ίδιος δεν άφησε τα διαβάσματα και αυτό τον έφερε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών που φέτος ολοκληρώνει τις σπουδές του. Όσον αφορά για το επαγγελματικό του μέλλον δηλώνει: «Δεν ξέρω με τι θα ασχοληθώ συγκεκριμένα, αλλά ευτυχώς τα οικονομικά έχουν πολλές επιλογές».

Γιάννης Λογοθέτης / Φώτο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου

Ο Γιάννης Λογοθέτης έχει όλο το μέλλον μπροστά του και αν προσθέσει κανείς το πλεονέκτημά του, όπως μας αποκαλύπτει που είναι: «Όταν θέλω να πετύχω κάτι είμαι διατεθειμένος να δουλέψω γι΄ αυτό και να κάνω τις απαραίτητες θυσίες…», σίγουρα μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλύτερο. Τώρα από την άλλη το μειονέκτημά του, σίγουρα δεν τον επηρεάζει στον στίβο, αλλά ούτε και στα διαβάσματά του, ίσως στη «ζωή»; Ποιος ξέρει… «Καμμιά φορά υπεραναλύω τα πράγματα». Πάντως, στον στίβο έχει και καλούς οδηγούς. Πρώτον τα πρότυπά του ή καλύτερα αυτούς που θαυμάζει, αφού μας είπε: «Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο πρότυπο αθλητή. Βέβαια θαυμάζω αθλητές, όπως ο Γουέιντ βαν Νίκερκ και ο Λυκούργος Τσάκωνας, που παρά τις μεγάλες επιδόσεις τους, ο καθένας στο κομμάτι του, κρατάνε χαμηλό προφίλ». Και δεύτερον, το όνειρό του: «Θέλω να καταφέρω το καλύτερο που μπορώ και όπως κάθε αθλητής στο πίσω μέρος του μυαλού μου έχω μια συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Τον επίλογο τον έβαλε ο ίδιος ο Γιάννης Λογοθέτης. «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που είναι δίπλα μου και με στηρίζουν σε ό,τι κάνω».

Γιάννης Λογοθέτης / Φώτο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου

Καλύτερο…

 1. Φαγητό: Burger
 2. Γλυκό: Βάφλα με παγωτό
 3. Ταξίδι: Ντουμπάι
 4. Gadget: Κινητό
 5. Ταινία: Deadpool
 6. Ηθοποιός: Robert Downey Jr.
 7. Αθλητής: Andre de Grasse
 8. Φίλος: Λευτέρης, Παναγιώτης, Χρήστος
 9. Αυτοκίνητο: Bugatti Veyron
 10. Ρούχο: Jean και Tshirt

Μεγαλύτερος-η-ο…

 1. Φόβος: Να χάνω κοντινούς μου ανθρώπους
 2. Αντίπαλος: Ο κακός μου εαυτός
 3. Στιγμή: Όταν τρέξαμε καλά σκυτάλη στους Βαλκανικούς Αγώνες Εφήβων και κερδίσαμε συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας
 4. Διασκέδαση: Βόλτες
 5. Χόμπι: Να βλέπω ταινίες
 6. Έκπληξη: Όταν μου έκαναν έκπληξη οι φίλοι μου στα εικοστά μου γενέθλια
 7. Απογοήτευση: Ο πρώτος μου τραυματισμός
 8. Αγάπη: Η οικογένειά μου
 9. Ανάμνηση: Ο πρώτος μου αγώνας
 10. Όνειρο: Ολυμπιάδα