Ο Κώστας Μπανιώτης μετά  την  πολύχρονη  παρουσία  σε  τελικούς  και  καλά πλασάρισμα  μεγάλων  διοργανώσεων  κατάφερε  και κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης. 

Κώστας Μπανιώτης / photo: Nikos Karanikolas / Athletics Magazine


Ο έμπειρος αθλητής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο υψος με 2,26 μ.,  σε έναν τελικό που μπορεί να μην πήγε πολύ ψηλά, ωστόσο ο αθλητής μας είχε τα αντανακλαστικά να λειτουργήσει σωστά και να πετύχει τον βασικό του στόχο. 

Ο Μπανιώτης το 2011 έμεινε στην 11η θέση με 2,32 μ., που ήταν η καλύτερη επίδοση τέταρτου αθλητή, ενώ ήταν φιναλίστ τόσο το 2009 (6ος) στο Τορίνο και το 2013 στο Γκέτεμποργκ ένατος. Στη Γλασκώβη πήρε αυτό που …η μοίρα του όφειλε, καθώς πρόκειται για έναν από τους σταθερότερουςς άλτες της τελευταίας οχταετίας με συνέπεια και αποτελεσματικότητα σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.

Κώστας Μπανιώτης / photo: Nikos Karanikolas / Athletics Magazine
Κώστας Μπανιώτης / photo: Nikos Karanikolas / Athletics Magazine


Ο Μπανιώτης ξεκίνησε τον αγώνα του με έγκυρο άλμα στα 2,18 μ.,  συνέχισε με ένα χαμένο άλμα στα 2,22 μ. και έπειτα πέρασε τα 2,26 μέτρα. Ο πρωταθλητής μας μοιράστηκε το ασημένιο μετάλλιο με τον Ουκρανό Αντρι Προτσένκο, που επίσης πέρασε τα 2,26 μέτρα.

Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου θα ανέβει στο βάθρο των νικητών παρέα με τον φίλο του Τζιανμάρκο Ταμπέρι, με τον οποίο πέρασε φέτος μέρος της προετοιμασίας του. Ο Ιταλός ξεπέρασε τα 2,32 μ. και στη συνέχεια απέτυχε μία φορά στα 2,34 μ. και δύο στα 2,36 μ. και για μία ακόμη φορά έδωσε μοναδικό παλμό στις ξέδρες. Ο Μπανιώτης στις δηλώσεις του στη μικτή ζώνη, έκανε γνωστό πως το φετινό είναι το τελευταίο του Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού.

Κώστας Μπανιώτης / Photo Nassos Triantafyllou / azsportsimages
Κώστας Μπανιώτης / photo: Nikos Karanikolas / Athletics Magazine


“Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, στον οποίο κατάφερα να πετύχω τον στόχο μου. Σε μία τέτοια διοργάνωση δε σε ενδιαφέρει τόσο η επίδοση,παρά η θέση. Στο Παρίσι πέρασα το 2,32 μ. και ήταν τέταρτος. Ήταν η τέταρτη συμμετοχή μου σε τελικό Ευρωπαϊκού και το πρώτο μου μετάλλιο. Η χαρά είναι διπλή για εμένα σήμερα γιατί ο φίλος μου Ταμπέρι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και το άξιζε, γιατί ήταν ο καλύτερος”, είπε αρχικά ο αθλητής και συμπλήρωσε:

“Ήταν το πέμπτο και τελευταίο μου Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου ήθελα να το απολαύσω να το ζήσω. Με τον προπονητή μου δουλέψαμε βήμα, βήμα. Η προπόνηση πήγε πολύ καλά φέτος, με προετοιμασίες που μου επέτρεψαν να δουλέψω σωστά. Μπορέσαμε με ηρεμία και συγκέντρωση να πετύχουμε την κορύφωση σε αυτό το Πρωτάθλημα”.  Ο νικητής της προηγούμενης διοργάνωσης, Σιλβέστερ Μπεντνάρεκ (Πολωνία) έμεινε στην εκτη υέση με 2,22 μέτρα.

Κώστας Μπανιώτης/ Photo Nassos Triantafyllou / azsportsimages
Κώστας Μπανιώτης. / photo: Nikos Karanikolas / Athletics Magazine

Αποτελέσματα

1. Ταμπέρι (Ιταλία) 2,32
2.Μπανιώτης (Ελλάδα) 2,26 μ.
2.Προτσένκο (Ουκρανία) 2,26 μ.
4.Μπέικερ (Μ. Βρετανία) 2,22 μ.
4.Ιβάνοβ (Βουλγαρία) 2,22 μ.
6.Μπεντνάρεκ (Πολωνία) 2,22
7.Βέντριχ (Γερμανία) 2,18 μ.
8.Πριμπίλκο (Γερμανία) 2,18 μ.