Η συμμετοχή των 19 κοριτσιών στον προκριματικό του επί κοντώ έκανε εξαρχής δύσκολο και επίπονο το έργο όσων συμμετείχαν. Η πολύωρη διαδικασία ταλαιπώρησε αρκετά τις περισσότερες από τις μετέχουσες, ωστόσο είχε αίσιο τέλος για την αποστολή μας.

Κατερίνα Στεφανίδη / Photo Nassos Triantafyllou / azsportsimages


Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου προκρίθηκαν στον αυριανό τελικό (20.05), ενώ η Ελένη Πόλακ μπορεί να μην τα κατάφερε, ωστόσο ολοκλήρωσε επιτυχημένα την παρουσία της στη διοργάνωση.

Νικόλ Κυριακοπούλου / photo Nikos Karanikolas / azsportsimages


Το ύψος στο επί κοντώ ξεκίνησε στα 4,10 μ. και η Κατερίνα Στεφανίδη επέλεξε να μπει στον αγώνα αρκετή ώρα μετά στα 4,60 μ., για να κάνει το ένα και μοναδικό άλμα, που χρειαζόταν για πρόκριση στον τελικό.
Η έμπειρη αθλήτρια μπορεί έδειξε σε άριστη κατάσταση και σε θέση να ανάβει αύριο στο βάθρο των νικητριών και να γίνει η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά τρία μετάλλια στην διοργάνωση.

Κατερίνα Στεφανίδη / Photo Nassos Triantafyllou / azsportsimages


“Μπορεί να μην έχει φανεί στη διάρκεια της σεζόν, ωστόσο είμαι πολύ καλά και σε θέση να διεκδικήσει ένα μετάλλιο και γιατί όχι και το χρυσό. Με άγχωνε λίγο το γεγονός ότι ο προκριματικός ήταν το πρωί, γιατί δεν τα πάω καλά με το πρωινό ξύπνημα. Τώρα έχω μπροστά μου έναν δύσκολο αγώνα, τον οποίο θέλω να ευχαριστηθώ”, είπε η Στεφανίδη στη μικτή ζώνη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει την μικρή περιπέτεια που είχε κατά την διαδρομή της στο στάδιο, όπου ο οδηγός τους λεωφορείου τους ζήτησε να του δώσουν οδηγίες για το δρόμο προς το στάδιο!

Νικόλ Κυριακοπούλου / photo Nikos Karanikolas / azsportsimages

Ιδιαίτερα αγχωτική ήταν η διαδικασία του προκριματικού για τη Νικόλ Κυριακοπούλου, που έκανε αρκετά τεχνικά λάθη με αποτέλεσμα να σπαταλήσει δυνάμεις για τη συνέχεια.
Η έμπειρη αθλήτρια ολοκλήρωσε τον αγώνα της με 4,60 μ., ύψος που ξεπέρασε με την τρίτη και έχοντας νωρίτερα κάνει οχτώ άλματα.

΄”Ηταν ένας κακός αγώνας ο σημερινός, τον οποίο θέλω να αφήσω γρήγορα πίσω μου. Τώρα έχω μπροστά μου τον τελικό. Ο στόχος παραμένει υψηλός και αφορά στην κατάκτηση ενός μεταλλίου. Θα είναι ένας δύσκολος, αλλά ωραίος αγώνας”, είπε η Κυριακοπούλου.

Ελένη Πόλακ / photo Nikos Karanikolas / azsportsimages


Ο Ελένη Πόλακ, μπορεί να μην προκρίθηκε στον τελικό, ωστόσο με
4,50 μ. ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ και έδειξε για μία ακόμη φορά πως είναι αθλήτρια υψηλών επιπέδων.
Η αθλήτρια ξεκίνησε με άκυρο άλμα στα 4,10 μ., πέρασε με την τρίτη τα 4,25 μ., με την πρώτη τα 4,40 μ. και με την τρίτη τα 4,50 μ., ενώ ήταν πολύ καλή η δεύτερη άκυρη της στα 4,60 μ.

“Είναι σημαντικό να ισοφαρίζω το ατομικό μου ρεκόρ στον αγώνα στόχο της σεζόν. Παρόλα αυτά έχω μία μικρή πίκρα, γιατί θα ήθελα να φτάσω μέχρι τον τελικό. Συνεχίζω τη δουλειά με στόχο πλέον τους αγώνες του ανοιχτού”, είπε.

Εκτός τελικού έμεινε η Αντζέλικα Μπένγκστοουν, που έμεινε στα 4,40 μέτρα. Η αθλήτρια από τη Σουηδία είχε ξεπεράσει την περασμένη εβδομάδα τα 4,81 μ. και ήταν ένα από τα φαβορί για μετάλλιο.

Οι οχτώ του τελικού
Σιντόροβα 4,60 μ.
Στεφανίδη 4,60 μ.
Ζούκ (Λευκωρία) 4,60 μ.
Μέιγερ (Σουηδία) 4,60 μ.
Μόζερ (Ελβετία) 4,60 μ.
Γκουιγιόν (Γαλλία) 4,60 μ.
Κυριακοπούλου (Ελλάδα) 4,60 μ.
Μπράντσοου (Μ. Βρετανία) 4,50 μ.