Τον αγώνα της ζωής έκανε σήμερα η Τατιάνα Γκούσιν στην διάρκεια της πρώτης ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο ΣΕΦ.

Η άλτρια της Ιωάννας Σιώμου ξεπέρασε το 1,94 μ. και έγινε η δεύτερη Ελληνίδα όλων των εποχών στον κλειστό στίβο. Παράλληλα η 25χρονη αθλήτρια ξεπέρασε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 1,92 μ. από το μίτινγκ του Βαν ντε Ρέιγ.

Τατιάνα Γκούσιν / Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 2019 / Photos © Nassos Triantafyllou / www.azsportsimages.com

Κι όλα αυτά μόλις λίγους μήνες από την επιστροφή της στην Ελλάδα, μετά την περίοδο σπουδών στις ΗΠΑ. Η Γκούσον μπήκε στον αγώνα με μια ενόχληση στον γλουτιαίο, που ωστόσο δεν φάνηκε ικανή να την κρατήσει χαμηλά. Η Γκούσιν ξεκίνησε τον αγώνα της στα 1,80 μ., ύψος που ξεπέρασε με την δεύτερη προσπάθεια και συνέχισε με έγκυρη προσπάθεια στα 1,85 μ. και 1,90 μέτρα. Στη συνέχεια επέλεξε να δοκιμάσει στα 1,94 μ., ύψος που ξεπέρασε με τη δεύτερη, ενώ έπειτα θέλησε να δει για πρώτη φορά σε αγώνα τα 2,00 μέτρα. Η Γκούσιν με το 1,94 μ. έπιασε το όριο και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, το οποίο θα γίνει στην Ντόχα.

Τατιάνα Γκούσιν / Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 2019 / Photos © Nassos Triantafyllou / azsportsimages


“Ξεκίνησα με μια ενόχληση στο γλουτιαίο. Στην αρχή αποφάσισα να κάνω το άλμα που θα μου δώσει τη νίκη και θα φύγω. Όταν πέρασα το 1,85 μ. είπα κάτι γίνεται εδώ. Είμαι καλά και μπορώ να πάω ψηλά. Κι έτσι έγινα. Είναι ωραία η αίσθηση στα 2,00 μέτρα. Δεν έβαλα τον πήχη γιατί περίμενα να το περάσω, ωστόσο ήθελα να δω πως είναι να ανεβαίνεις τόσο ψηλά. Από εδώ και πέρα αυτό που ενδιαφέρω είναι να δουλέψω ακόμη περισσότερο σε επίπεδο τενχικής”.