Μια ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση δέχθηκε ο Εμμανουήλ Καραλής από την IAAF προκειμένου να παραβρεθεί στο Μονακό και να παρακολουθήσει το Γκαλά της Διεθνούς Ομοσπονδίας για την ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών μέσα στο 2018.

Ο Καραλής στη διάρκεια της χειμερινής σεζόν ήταν πέμπτος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στους άνδρες και κατάφερε να βελτιώσει το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων στο επί κοντώ.

Λόγω τραυματισμού αποσύρθηκε από τη θερινή σεζόν, δεν έδωσε κανέναν αγώνα, προκειμένου να αποθεραπευτεί πλήρως στο πρόβλημα που είχε και πλέον ετοιμάζεται για τη νέα σεζόν.

Το Gala της IAAF θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου και στη διάρκεια αυτού θα αναδειχθούν οι κορυφαίοι σε Άνδρες και Γυναίκες, ο κορυφαίος ανερχόμενος αθλητής και αθλήτρια, ενώ θα δοθούν κι άλλα βραβεία, όπως του κατόχου της καλύτερης επίδοσης της χρονιάς και το βραβείο «Γυναίκα στον Αθλητισμό».

Το επόμενο διάστημα η IAAF θα ανακοινώσει τους υποψηφίους ανά κατηγορία, όπου είναι κάτι παραπάνω από πιθανό να υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση.