Το 2018 ήταν για την Δέσποινα Μουρτά μια εξαιρετική χρονιά, αν αναλογιστεί κανείς πως μέσα από τις επιδόσεις της στα 400 μέτρα κατάφερε να πάρει την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, παρόλο που είναι κάτω των 23 ετών.

Η 22χρονη αθλήτρια βελτίωσε στη διάρκεια της θερινής περιόδου τρεις φορές το ατομικό της ρεκόρ, με αποκορύφωμα το 52.96 στον προκριματικό του αγωνίσματος στη διοργάνωση του Βερολίνου.

Νωρίτερα στη σεζόν είχε δοκιμάσει τις δυνάμεις της και στα 800 μέτρα, όπου πέτυχε 2:07.18 και έδειξε πως και σε αυτό το αγώνισμα μπορεί να κυνηγήσει επιδόσεις υψηλού επιπέδου.

Αυτό έχει αποφασίσει να κάνει το 2019, όπως τόνισε σε δηλώσεις της στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ: “Το 2018 ήταν μια καλή χρονιά. Κατάφερα να βελτιώσω αρκετά το ατομικό μου ρεκόρ και να πάρω μέρος στο κορυφαίο γεγονός της θερινής περιόδου. Έχω ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία μου για τη νέα χρονιά, ωστόσο ακόμη δεν έχουμε κάνει τον απαραίτητο σχεδιασμό. Σίγουρα θα ρίξω το βάρος μου και στα 800 μέτρα, δίχως όμως να αφήσω τα 400 μέτρα”.

Η αθλήτρια που ζει και γυμνάζεται στην Πάτρα με την Ντίνα Μπορνιβέλη πρόσθεσε πως “η χρονιά που έρχεται είναι ιδιαίτερα απαιτητική και με αρκετές αλλαγές. Εννοείται πως στο μυαλό μου είναι και το Παγκόσμιο της Ντόχα,  γνωρίζω όμως πως η πρόκριση θα είναι δύσκολη. Νωρίτερα στη σεζόν υπάρχει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ομάδων, που είναι ψηλά στις προτεραιότητες μου”.