Χρυσό μετάλλιο για την Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό και χάλκινο μετάλλιο για την Όλγα Φιάσκα στα 5.000 μέτρα βάδην

Το μέλλον του ελληνικού στίβου είναι λαμπρό όπως φάνηκε ξεκάθαρα τα ξημερώματα στο Μπουένος Άιρες.

Στη τελευταία μέρα για τον ελληνικό στίβο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, η Ελίνα Τζένγκο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό και η Όλγα Φιάσκα το χάλκινο μετάλλιο στα 5.000 μέτρα βάδην.

Η Τζένγκο μετά το 63,34 μ. που είχε από τον πρώτο αγώνα ήταν το μεγάλο φαβορί για το χρυσό και επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της με δύο ακόμα βολές πάνω από τα 60 μέτρα (61,74μ. και 60,68 μ.) στον δεύτερο αγώνα της, κατακτώντας με άνεση την πρώτη θέση.

Ταξίδεψε στο Μπουένος Άιρες με καλύτερη επίδοση στα 58,05 μέτρα και το καλοκαίρι ήταν 7η στο Ευρωπαϊκό Κ18, αλλά την πιο κατάλληλη στιγμή έβγαλε τον καλύτερο εαυτό της.

Μόλις λίγους μήνες αφότου κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα διαδικαστικά για την απόκτηση ελληνικής υπηκοότητας έφερε στην χώρα της ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Μετά την απονομή η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Χαλκιδική, επεσήμανε:

“Είμαι πολύ χαρούμενη με αυτή την επιτυχία. Μπορεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα να μην τα πήγα όσο καλά θα ήθελα, ωστόσο στη συνέχεια δούλεψα σκληρά για να μπορέσω να κατακτήσω αυτό το μετάλλιο. Η συγκίνηση που ένοιωσα μόλις άκουσα τον εθνικό μας ύμνο και είδα την ελληνική σημαία ψηλά, δεν περιγράφεται .Έχω πολλούς στόχους που θέλω να εκπληρώσω. Με τη δύναμη του Θεού όλα θα πάνε καλά. Θα δουλέψω σκληρά και είμαι σίγουρη πως θα καταφέρω να διεκδικήσω ακόμη καλύτερες βολές και νέα και ρεκόρ”.

 

Εντυπωσιακή και η Φιάσκα

Η Φιάσκα χάρισε στην Ελλάδα το χάλκινο μετάλλιο, τερματίζοντας δεύτερη στον χθεσινό αγώνα της με χρόνο 23:23.89 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, με βάση το μέσο όρο των δύο εμφανίσεων της στην απόσταση. Η Φιάσκα έχει κάθε λόγο να νιώθει ικανοποίηση από την πορεία της στη χρονιά, αφού νωρίτερα στη σεζόν ήταν δεύτερη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκιόρ.

 “Είμαι ευτυχισμένη που κατάφερα και κατέκτησα δύο τόσο σπουδαία μετάλλια στην ίδια σεζόν. Δεν το πιστεύω, η χαρά μου δεν περιγράφεται, είμαι βαθύτατα συγκινημένη”,

δήλωσε από το Μπουένος Άιρες η νεαρή αθλήτρια και πρόσθεσε: “Φυσικά ο αγώνας είχε τακτική και ακολούθησα πιστά τις συμβουλές του προπονητή μου ώστε να βγάλουμε το ιδανικό αποτέλεσμα”.

Από την επόμενη χρονιά αλλάζει ηλικιακή κατηγορία και στόχος της είναι να διακριθεί και στο Ευρωπαϊκό Κ20: “Θα προσπαθήσω φέτος να πιάσω το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 και να κάνω εκεί μια καλή εμφάνιση. Με αγχώνει λίγο η αλλαγή της κατηγορίας, όμως, σε φυσιολογικό βαθμό, γιατί από τα 5.000 μ. βάδην θα ανέβω στα 10.000 μέτρα. Ωστόσο έχω στο μυαλό μου την πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα 10.000 μ. βάδην, που μου επιτρέπει να πιστεύω πως την επόμενη σεζόν θα μπορέσω να πετύχω τους στόχους μου”.