Η Παναγιώτα Δόση είναι μια από τις ελπίδες της ελληνικής αποστολής για διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που θα διεξαχθούν στο Μπουένος Άιρες.

Στους δύο τελευταίους αγώνες της η Ελληνίδα άλτρια έδειξε πως είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, αφού ξεπέρασε το 1,80 μ. στο ύψος και είχε καλά άλματα και στο 1,84 μ., στην προσπάθεια της να πετύχει πανελλήνιο ρεκόρ Κ18.

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ επεσήμανε πως “στη διάρκεια του καλοκαιριού κάναμε χαλαρή προπόνηση και τους τελευταίους δύο μήνες μπήκαμε στο στάδιο της προετοιμασίας. Η αλήθεια είναι πως το απόλαυσα αρκετά, ίσως γιατί τον Μάιο που ξεκινούσε ο προαγωνιστικός κύκλος προετοιμασίας ήμουν τραυματισμένη. Στους αγώνες που έκανα σε Νάουσα και Σέρρες έδειξα σε καλή κατάσταση, ωστόσο οι συνθήκες δεν ήταν αυτές που θα ήθελα για να κυνηγήσω το κάτι παραπάνω, αφού δεν είχα τον απαιτούμενο συναγωνισμό” και συμπλήρωσε: “Το επίπεδο των Αγώνων στο Μπουένος Άιρες θα είναι υψηλό, αντίστοιχο εκείνου στο Γκιορ. Εγώ θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό”.

Η Δόση αγωνίστηκε τον περασμένο Ιούλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στο Γκιορ, όπου κατέλαβε την 10η θέση με 1,74 μέτρα. Η αθλήτρια έχει ατομικό ρεκόρ 1,83 μ., επίδοση που αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ Κ18.