Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο ολοκλήρωσε ο Γιώργος Τζατζιμάκης τις αγωνιστικές εμφανίσεις του ως έφηβος, αφού έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 10 χιλιόμετρα βάδην!

Ο νεαρός αθλητής που ήταν εξαιρετικός και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 το καλοκαίρι, αγωνίστηκε χθες σε διεθνές μίτινγκ βάδην στην πόλη Ιβάνο Φράνκφιστ της Ουκρανίας, όπου διένυσε την απόσταση σε 41:24. Η επίδοση αυτή του έδωσε την πρώτη θέση στον αγώνα και βελτίωσε το 41.38 του Ζαχαρία Τσαμουδάκη, απο τις 15 Μαρτίου 2015.

Ο αθλητής του Ηλία Γκαραβελα ανεβαίνει από φέτος χιλιόμετρα και πλέον ως αθλητής της κατηγορίας Κ23 θα διεκδικήσει νέες διακρίσεις με τα χρώματα της εθνικής ομάδας.

Κυριακή Φιλτισάκου / photo Angelos Zymaras

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και η Κυριακή Φιλτισάκου, η οποία ήταν πρώτη στα 10χλμ. βάδην νεανίδων με 50:45. Η νεαρή θα ανήκει στην κατηγορία Κ20 και την επόμενη χρονιά, στη διάρκεια της οποίας θα διεκδικήσει τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Στην ίδια απόσταση συμμετείχε και η Ευσταθία Σαλμά, που ήταν έκτη με 54:58, επίδοση πολύ κοντά στο φετινό της ρεκόρ.

Στα 10 χλμ. βάδην Παίδων ο Διονύσης Τόλιος κατέλαβε την έβδομη θέση με 53:28, ενώ στα 5 χλμ. βάδην Κ18 η Βιολέτα Σπουδά ήταν τέταρτη με 27:25.

Σημέρα στην ίδια διοργάνωση θα αγωνιστούν η Σοφία Αλικανιώτη και η Αθανασία Βαίτση στα 20 χλμ. βάδην.