Η Βούλα Παπαχρήστου ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο προετοιμασίας της στο υψόμετρο του Μπέλμεγκεν στην Βουλγαρία και πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία για τους αγώνες της χειμερινής περιόδου.

Αυτό που έχει καταρχήν αποφασίσει η πρωταθλήτρια Ευρώπης με τον προπονητή της, Γιώργο Πομάσκι είναι να κάνει περιορισμένο αριθμό αγώνων μέχρι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης.

Στο Μπέλμεγκεν το γκρουπ του Γιώργου Πομάσκι προπονήθηκε μαζί με το γκρουπ του Ατανάς Ατανάσοφ και η Παπαχρήστου είχε την ευκαιρία να κάνει προπονήσεις μαζί με την Γκαμπριέλα Πέτροβα.

“Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την προετοιμασία μου. Ηταν αυτό ακριβώς που ήθελα. Κάναμε καλή δουλειά και σε αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο το γεγονός ότι είχα την ευκαιρία να κάνω μεγάλο μέρος της προπόνησης μου με την Γκαμπριέλα Πέτροβα. Είναι ωραίο να βλέπεις κι άλλους αθλητές να γυμνάζονται και να παίρνεις εικόνες από αυτούς”, επεσήμανε η Παπαχρήστου και συμπλήρωσε: “Η δουλειά συνεχίζεται πλέον στην Ελλάδα με στόχο πάντα τους αγώνες του κλειστού στίβου. Ακόμη δεν έχουμε καταλήξει στο αγωνιστικό πλάνο που θα ακολουθήσουμε, ωστόσο είναι πολύ πιθανό οι αγώνες που θα κάνω να είναι περιορισμένοι. Εκ του αποτελέσματος φάνηκε πως μου έκανε καλό που το καλοκαίρι δεν έκανα πολλούς αγώνες, αφού απέδωσα τα μέγιστα στο Βερολίνο. Ο προπονητής μου θέλει να κάνω μετρημένους αγώνες και να πάω διψασμένη στη Γλασκώβη”.

Κατά πάσα πιθανότητα οι αγώνες της Παπαχρήστου για το χειμερινό πρόγραμμά της θα ξεκινήσουν και πάλι με το μήκος και όχι με το τριπλούν. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης εξήγησε πως “θεωρώ πως όπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος η αρχή θα γίνει με το μήκος. Το 2019 οι εμφανίσεις μου στο μήκος ίσως αυξηθούν και αυτό κυρίως γιατί η συμμετοχή μου στο αγώνισμα με βοηθάει να γίνομαι καλύτερη στο τριπλούν. Είναι ένα αγώνισμα που δεν με στρεσάρει ψυχολογικά και σωματικά και παράλληλα με κρατάει σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση”.

Η Παπαχρήστου τον Μάρτιο του 2019 θα επιδιώξει να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, να προσθέσει μία ακόμη διάκριση στο πλούσιο βιογραφικό της και από εκεί και πέρα θα στρέψει την προσοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, τον επόμενο Σεπτέμβριο.