Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα γίνει το Syros Run, το Σάββατο 3 Ιουνίου το απόγευμα, στην υπέροχη ανακαινισμένη παραλία της Ερμούπολης. Ο μεγαλύτερος δρομικός ασφάλτινος αγώνας στις Κυκλάδες, θα προσφέρει τη δυνατότητα να συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι, άτομα με αναπηρία και περιπατητές.
Σε έξι αγώνες, με ώρα εκκίνησης τις 6.30 το απόγευμα με τα 2.500 μέτρα, τα 5.000 και τα 10.000 μέτρα για τους μεγάλους και στις 8 θα ξεκινήσουν τα παιδιά με τους αγώνες των 100, 300 και 500 μέτρων. Μετά την απόλυτα πετυχημένη περσινή διοργάνωση που συμμετείχαν πάνω από 1200 δρομείς, φέτος οι εγγραφές αναμένεται να ξεπεράσουν τους 2.000.

Στο syrosrun.gr μπορούν να γράφονται ηλεκτρονικά όσοι ενδιαφέρονται, ενώ υπάρχει η δυνατότητα και σε καταστήματα της Ερμούπολης. Υπάρχει έκπτωση στα ακτοπλοικά για όσους θέλουν να ταξιδέψουν με τη Blue Star Ferries που είναι από τους χορηγούς του Syros Run, ενώ έχουν κάνει και ειδικές τιμές πολλά από τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα εστίασης.

Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από το Δήμο Ερμούπολης και την αντιπεριφέρεια Νοτίου Αιγαίου που στηρίζουν τη διοργάνωση.

Μεγάλος χορηγός του Syros Run είναι η WIND με το σύνθημα της «Σύρος Δείξε ποιά είσαι». Επίσημος χορηγός η Blue Star Ferries, το νερό Θεώνη, η εταιρεία τεχνολογίας Fluo, η Terranova, η εταιρεία κλιματιστικών Gree. Βασικός υποστηρικτής το αντιηλιακό BIOTHERMA.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν με τη συμμετοχή τους μία τεχνική μπλούζα WIND και αναμνηστικό μετάλλιο με τον τερματισμό τους. Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση για όλους τους αγώνες των μεγάλων. Φωτογραφίες θα μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν από την επίσημη σελίδα του Syrosrun.gr, ενώο Σκαι που είναι από τους χορηγούς επικοινωνίας θα κάνει μεγάλο αφιέρωμα στο Syros Run.

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου θα ξεκινήσει το αθλητικό τετραήμερο με την ημερίδα για τον αθλητικό τουρισμό, που θα γίνει με τη συμμετοχή του καλύτερου Έλληνα μαραθωνοδρόμου Χριστόφορου Μερούση, της Μάγδας Γαζέα που έχει στην κατοχή της 13 μετάλλια σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μαραθωνίου, του Γιώργου Τσαπρούνη διευθυντή εταιρικών σχέσεων της WIND, η οποία έχει αγκαλιάσει το δρομικό κίνημα και υποστηρίζει όλες τις μεγάλες διοργανώσεις τρεξίματος στην Ελλάδα, του Αλέξανδρου Παπανδρέου γνωστού σεφ και μαραθωνοδρόμου, της Χαράς Σκουλαρίκη διαιτολόγου και μαραθωνοδρόμου και εκπρόσωπο της εταιρείας Terranova, του Τάκη Παπουτσά πρόεδρου του συλλόγου Syros Runners που είναι ο διοργανωτής του αγώνα.
Χαιρετισμούς θα κάνουν ο Δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός και ο αντιπεριφερειαρχής Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Λεονταρίτης. Συντονιστής της ημερίδας θα είναι ο Λευθέρης Πλακίδας διευθυντής του Athletics magazine.